BIST 10.632
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.430,19
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan müdahale açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli'de tespit edilen el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneklerine müdahale edildiğini bildirdi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli'de tespit edilen el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneklerine El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha Timi (METİ) tarafından müdahale edildiğini bildirdi. Ayrıca Uludere'de jandarma yol kontrolünde V.E. ile S.T. isimli bölücü terör örgütü mensuplarının yakalandığı duyuruldu.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, Şemdinli 34. Hudut Tugay 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığınca 4 Kasım'da Orta Tepe bölgesinde bir adet EYP düzeneği tespit edildiği belirtilerek, "EYP'nin imhası maksadıyla, bir METİ görevlendirilmiş ve METİ 5 Kasım günü bölgede yapılan aramada, birbirleri ile irtibatlı 5 adet EYP daha tespit edilmiştir. Bölge emniyete alınmıştır. Konu hakkında Şemdinli Cumhuriyet Savcılığına bilgi verilmiştir." denildi.

İKİ TERÖRİST TUTUKLANDI

Ayrıca Şırnak'ın Uludere İlçe Jandarma Komutanlığınca yol kontrol ve arama noktasında yapılan yol kontrolünde, 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan aranan V.E. isimli bölücü terör örgütü mensubu ve Uludere Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı unsurlarınca icra edilen yol kontrolünde de S.T. isimli bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığı ve ardından adli makamlar tarafından tutuklandığını ifade edildi.