BIST 10.250
DOLAR 32,29
EURO 34,78
ALTIN 2.405,27
HABER /  DÜNYA

Genelkurmay başkanına şok

Böyle bir kader duyulmadı. Genelkurmay başkanı olduğu gün askerdeki oğlu öldürüldü.

Abone ol Hollanda’da dün Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenen Korgeneral Peter van Uhm, Afganistan’da görev yapan 23 yaşındaki teğmen oğlunu bu sabah saldırıda kaybetti.

Uruzgan bölgesindeki Hollanda birliği askerlerinin devriye görevinden döndüğü sırada yerel saat ile 05.00 sularında yol kenarına yerleştirilen bir bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 2 asker öldü, biri ağır 2 asker de yaralandı.

Hollandalı birliğin bulunduğu kampa yaklaşık 12 kilometre mesafede meydana gelen saldırıda ölen askerlerden birinin, dün Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenen Korgeneral Peter van Uhm’un 23 yaşındaki teğmen oğlu olduğu açıklandı. Yaralanan 20 ve 25 yaşındaki diğer iki askerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bu arada son saldırıyla Afganistan’ın Uruzgan bölgesinde NATO’ya bağlı Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Hollandalı askerlerin verdiği kayıp 16’ya yükseldi. Hollanda’nın bölgede 1650 askeri bulunuyor.

Hollanda, son dönemde artan saldırılar nedeniyle askerlerin konuşlandığı kampın korumasını güçlendirmek amacıyla 40 kişilik özel bir birliği bölgeye göndereceğini açıklamıştı.