BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  DÜNYA

Genel Başkanlığı, dikiz kültürünün bir sonucu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a yönelik söylediği ‘Dolmabahçe’de otur...

Abone ol

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’a yönelik söylediği ‘Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor” sözlerine sert tepki gösterdi. Babuşcu, “Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına gelmesi dikiz kültürünün bir sonucudur” dedi.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, katıldığı bir televizyon programında CHP Genele Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştirdi.
CHP Genel Başkanı’nın İstanbul’un adayını kim olacağını belirleme konusunda bile bir yetkisinin olmadığını düşündüğünü söyleyen Babuşcu, “Etrafında dönen proje, Kılıçdaroğlu’nun da, aslında bizzat projenin kendisi olan Sarıgül tarafından da çok iradelerine bağlı bir proje olmadığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu’nun bu yetkisizlik içerisinde böyle hezeyanlarda bulunması belki kendi psikolojisi açısından makul görülebilir. Ama basit insani erdemler açısından, ahlaki değerler açısında baktığınızda bunun makul algılanabilecek hiçbir tarafı yoktur” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN CHP’NİN BAŞINA GELMESİ DİKİZ KÜLTÜRÜNÜN SONUCUNDADIR”
Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’la ilgili sözlerine tepki gösteren Aziz Babuşcu, “Dolmabahçe’de oturup kadınları dikizleme meselesini ifade eden Kılıçdaroğlu, kendisini CHP’nin başına getiren sürecin tam da dikizlemeye dayalı bir filme bağlı olması, bu dikizleme geleneğinin CHP içinde var olduğunun en somut örneğidir” diye konuştu.
Sunucunun “Bu çok ciddi bir iddia. Kaset olayının aslında CHP içinde tasarlanmış bir şey olduğunu ifade ediyorsunuz” demesi üzerine de Babuşcu, “İster içinde, ister dışında Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına gelmiş olması bu dikiz kültürüne dayalı bir senaryonun sonucundadır” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR ACZİYET VE ÇOK DÜŞÜK BİR SEVİYE”
Siyasette hala dikiz kültürü etrafında polemik konusu yapmayı bir siyasi propaganda malzemesi olarak kullanmanın büyük bir acziyet, çok düşük bir seviye olduğunu belirten Babuşcu, “Tekrar söylüyorum. Bunu söyleyen kişinin kendisi bizatihi dikiz kültürüne dayalı bir filmin sonucunda partinin başına gelmiştir” dedi.

“KILIÇDAROĞLU CHP’NİN BAŞINA GELMİŞ EN KÖTÜ LİDERDİR”
Gazeteci Mustafa Akyol’un attığı tweete de atıfta bulunan Babuşcu, “Akyol diyor ki: CHP Türkiye’nin başına gelmiş en kötü şeydir. Ben buna bir şey daha ilave ediyorum. CHP’nin başına gelmiş en kötü lider de Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisidir. Hakaret, küfür, itham, ötekileştiren bir üslup. Yani cumhur kendi seçtiği idarecileriyle asrın projesini hayata geçirirken, Marmaray açılışında başı açığı, kapalısı, yaşlısı, genci tam bir Türkiye resmi varken, Tandoğan Meydanı’nda bu sözleri söyleyen Kılıçdaroğlu; seçkin, elitist ve jakobenist bir anlayış içerisinde cumhuriyetçilik yapan, sözüm ona kitleyi bu sözlerle tahrik ediyor ve toplumun farklı kesimleri arasında ötekileştirici bir dili kullanıyor. Bu büyük bir talihsizliktir” şeklinde konuştu.
(İHA)