BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gencebay'a bu ülkede 'melek' diyorlar

Orhan Gencebay hayranı Patjondziev, sanatçı için 'o bir melek' diye konuşuyor.

Abone ol

Taksicilik yapan Pajtondziev, Yugoslavya ordusunda subay olarak görev yaptığını, emekli olduktan sonra da Dominikli bir arkadaşıyla ticaret yapmak üzere 4 sene önce Santo Domingo'ya geldiğini anlattı. Pajtondziev, “Arkadaşımla ortaklığımız 6 ay kadar sürdü ve yaptığımız işte başarılı olamayınca, ortaklıktan ayrıldım ve şimdi taksicilik yapıyorum” dedi.

İşinden arta kalan zamanlarda sık sık internetten Orhan Gencebay şarkıları dinlediğini belirten Pajtondziev, sözlerine şöyle devam etti:

“Orhan Gencebay, gerçekten çok büyük bir sanatçı. Ben daha Makedonya'nın başkenti Üsküp'teyken Gencebay'ın şarkılarını büyük bir hayranlıkla dinlerdim. O zamanlardan beri Gencebay hayranıyım. Gencebay, Türkiye dışındaki pek çok yerde olduğu gibi Üsküp'te de çok tanınır. Onun şarkılarını orada çok dinledik. Gencebay, tam bir sanatçı. Şarkılarını çok candan söylüyor. Onun şarkılarını dinlerken kendimi Üsküp'te ya da Türkiye'de sanıyorum.”

Pajtondziev, kendisi Orhan Gencebay şarkılarını dinlerken gören Dominiklilerin büyük bir merakla yanına geldiklerini ve bu şarkıları söyleyenin kim olduğunu sorduklarını dile getirerek, “Dominikliler, Gencebay'ın şarkılarını duyunca çok beğeniyorlar. Şarkının sözlerini anlamasalar bile, müziğini ve sesini çok beğeniyorlar. Gencebay için o bir 'melek' diyorlar” diye konuştu.