BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL

Genç kız son adımını ölüme attı

İş görüşmesine gidiyordu... Yaya trafiğine kapatılan bir yere duvardan atlayarak girdi... Raylardan karşıya geçerken canından oldu...

Abone ol

İzmir’in Şirinyer’de iş görüşmesine gitmek için, yaya trafiğine kapatılmasına rağmen duvardan atlayıp raylardan karşıya geçmeye çalışan Tülin Ümer (17), cep telefonuyla konuşurken, geldiğini fark etmediği trenin çarpması sonucu öldü.

Ümer’in acı haberini alan ikiz kardeşi ile ailesi büyük üzüntü yaşadı. Kaza, dün saat 09.00 sıralarında Hatboyu Caddesi’nde meydana geldi. Bir süre önce çalıştığı kuaförden ayrılan Ümer, iş görüşmesi için bir müteahhitlik bürosuna gitmek üzere evden ayrıldı. Ümer, Aliağa-Menderes Banliyö Hattı’nın güney aksının faaliyete geçmesi nedeniyle yaya trafiğine kapatılan yerde duvardan atlayıp demiryoluna indi.

Tanıklara göre, cep telefonuyla konuşan Tülin Ümer’e, rayların üzerinden geçmek için son adımını attığı sırada, Hüseyin Uyar yönetimindeki Cumaovası- Alsancak seferini yapan tren çarptı. Ağır yaralanan Ümer hastanede kurtarılamadı.

Tülin Ümer’in ikiz kardeşi Selin Ümer güçlükle sakinleştirildi.

EYLEM YAPILMIŞTI

Tren seferlerinin başladığı gün, kazanın meydana geldiği rayların üzerinde mahalle sakinleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da içinde bulunduğu tren geçerken eylem yapmış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu da altgeçit yapma sözü vermişti.

ÖNCE BABAMI KURTARIN FERYADI! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kaza Zeytinburnu, Cevizlibağ D 100 karayolu Avcılar istikametinde saat 23.00 sıraları meydana geldi. İçinde 5'i çocuk 9 kişinin bulunduğu, Emrah Şahin'in kullandığı 16 E 7446 plakalı otomobil, iddiaya göre otoyolda yarış yapan 2 aracın sıkıştırması sonucu, önünde seyreden Recep Kömürcü'nün kullandığı 34 EL 3568 plakalı otomobile çarptı.

Kazada aynı araçta bulunan Emrah Şahin komşuları, Mehmet Kurt eşi Necla Kurt, ve ismi öğrenilemeyen 1 çocuk yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Mehmet Kurt, Bakırköy Devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Durumu hafif olan diğer yaralılara olay yerindeki ambulanslarda müdahale edildi. Şahin ve Kurt ailelerinin, bir yakınlarının düğününden döndükleri öğrenildi.

BABALARINI KANLAR İÇİNDE GÖRÜNCE FERYAT ETTİLER

Kazanın tek ağır yaralısı, babaları Mehmet Kurt'u yerde kanlar içinde gören oğlu ve küçük kızı gözyaşlarını tutamadı. Tedbir için ambulansa bindirilen küçük kız, sağlık ekiplerine "Bana birşey olmadı, önce babamı kurtarın" diye feryat etti. Çocuklar daha sonra bindirildikleri ambulansla olay yerinden uzaklaştırıldı.

KAZAYA YARIŞAN ARAÇLAR NEDEN OLDU

Kömürcü'nün kullandığı otomobildeki eşi Fatma Kömürcü, bebekleri Çınar ve Fazıl Erbil kazayı yara almadan atlattı. Olay sonrası Çınar bebek, ambulansa bindirilerek, kontrol altına alındı. Kömürcü kazaya otoyolda yarışan ve aşırı hızlı olan iki otomobilin neden olduğunu ileri sürdü. Kaza sonrası E-5 karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Araçların kaldırılıp, yolun yıkanmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

DİYARBAKIR'DA ESRARENGİZ ÇOCUK CESETLERİ! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Diyarbakır'da yol yapım çalışmasında bir kamyonun boşaltığı mıcır içerisinden brandaya sarılı 2 çocuk cesedi çıktı. Cesetler otopsi için hastaneye götürülürken, polis geniş kapsamlı soruşturma başlattı.

Diyarbakır-Şanlıurfa arasındaki karayolu inşaatına başka bir ilden mıcır getiren TIR, bu sabah saatlerinden boşaltma işlemine başladı. Bu sırada karayolu işçileri mıcırların arasında 2 torba bulup açınca, içinde 2 çocuk cesedinin bulunduğunu gördü.

Haber verilmesi olay yerine giden polis, yaptığı ilk incelemede cesetlerin 12 ve 13 yaşlarında iki ayrı erkek çocuğu ait olduğunu tespit etti.

Kimliği açıklanmayan TIR sürücüsü gözaltına alınırken, çocukların cesetleri kimlik tespiti ve otopsi yapılak üzere Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polis, olayla ilgili geniş kapsamlı başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

HENÜZ ALTI AYLIK AMA GEÇİRMEDİĞİ AMELİYAT KALMADI! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Küçük Beyza için ‘doğum sarılığı’ denildi ama beyin kanaması geçirdi, sonra da karaciğer nakli oldu.

Bursa’da oturan Sezin ve Nail Aksu çifti, 6 yıl önce kucaklarına ilk kızları Esma’yı aldı. Çiftin mutluluğu 6 ay önce dünyaya gelen Beyza ile katlandı. Ancak Beyza’da doğumdan sonra gelişen sarılık bir türlü geçmedi. Bir çocuk büyüten anne Aksu, minik kızını hem sağlık ocağına hem özel doktora götürdü.

Her başvurduğunda özel çocuk doktoru, Beyza’nın sarılığının geçeceğini söyledi, “Bir şey olmaz” dedi. Aksu çifti de bebeklerinin doktor kontrolünde olmasının rahatlığını yaşarken bir gün minik Beyza’nın burnundan kan geldi, aynı gün öğlende de nöbet geçirince Aksu çifti soluğu hastanede aldı.

Henüz 2 aylık olan Beyza bebeğin beyin kanaması geçirdiğini öğrenen çift kahroldu. İki hafta yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Beyza’ya yapılan tetkiklerin ardından siroz teşhisi konuldu. Karaciğer yetmezliği olan Beyza’nın hastalığına ‘yenidoğan sarılığı geçer’ denilerek geç tanı konulurken, tek çarenin ‘nakil’ olduğu ortaya çıktı. Babasından alınan karaciğer parçası minik kıza nakledildi. Yeni bir hayata başlayan minik Beyza, gülücükler saçmaya başladı.

SON NEFESİNDE KATİLİNİ SÖYLEDİ! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Adana’da sokak ortasında öldürülen 18 yaşındaki Ahmet Alat’ın intikam cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Uğradığı silahlı saldırının ardından panikle eve gelen Ahmet Alat, son nefesinde kendisini vuranın 24 yaşındaki Aslan Tuncer olduğunu söyledi.

Geçen yıl internet kafe çalıştırma yüzünden çıkan kavga sonucu Metin Alat, Selahattin Tuncer’i kurşunladı. Tuncer saldırıdan yaralı kurtulurken, 2 aile arasında husumet oluştu. 2 Ağustos’ta da Aslan Tuncer, kalabalık bir ortamda, cebinden bir mermi çıkartarak, “Amcamı Metin vurdu, ben de bunlardan birini vuracağım” diye amcasını vuran Alat ailesinden intikamını alacağını söyledi. Aynı gün akşam Ahmet Alat, canının sıkıldığını belirterek, evden ayrıldı. Bir süre sonra panikle eve gelen Alat, “Aslan beni vurdu” deyip yere yığıldı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Alat, kurtarılamadı.

Ahmet Alat’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, cinayet şüphelisi Aslan Tuncer’i, özel hareket polislerinin de katıldığı operasyonla eniştesi 28 yaşındaki Salih Aslan’ın evinde yakaladı. Suikast silahı olarak bilinen otomatik Scorpion (Akrep) marka makineli tabanca ile ele geçen Tuncer hakkında, iddianame hazırlandı. Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Tuncer hakkında ‘kan gütme sebebiyle tasarlayarak adam öldürme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Suikast silahıyla yakalanan Tuncer hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefetten 8 yıla kadar hapsi istendi.

Aslan Tuncer'i evinde sakladığı iddia edilen eniştesi Salih Aslan hakkında ise ‘cinayet suçlusunu saklamak’ suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tuncer savunmasında, Ahmet Alat ile tesadüfen karşılaştığını, onun tabanca çekmesi üzerine kendisinin de ruhsatsız tabancasıyla ateş ettiğini, olaydan sonra da kaçtığını söyledi.

Davanın duruşmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

TUZLA'DA DAMAT DEHŞETİ! AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Kaçarak evlendiği eşi Kezban Gök'ün iki ay önce döndüğü Tuzla'daki baba evini basan Gökhan Gök, dehşet saçtı.

Gökhan Gök, bugün saat 12.00 sıralarında Aydın'dan otomobili ile akrabaları da olan Kezban Gök'ün kaldığı Mimar Sinan Mahallesi, Hakan Sokak üzerindeki baba evine geldi. Otomobilinden pompalı tüfekle inen Gökhan Gök, kayınvalidesi Fatma Öztürk'ü başından, eşi Kezban Gök'ü de sırtından yaraladı.

Daha sonra Gökhan Gök tüfeği başına doğrultarak ateş etti. Gökhan Gök ile kayınvalide Fatma Öztürk olay yerinde hayatlarını kaybetti. Ağır yaralanan Kezban Gök, kaldırıldığı Tuzla Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalerine rağmen kurtarılamadı.