BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Genç kadının yürek parçalayan dramı

Aksaray'da bir baba ile oğlu kaldıkları evde başlarına poşet geçirilmiş ve bıçaklanmış halde bulundu.

Abone ol

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, üvey babasıyla geçinemeyip evi terkeden, üç yıldır kemik erimesi tedavisi gören, bu nedenle zor yürüyen 21 yaşındaki Zeynep Acer, ev kirasını ödeyemeyince 1.5 yaşındaki doğuştan epilepsi hastası kızıyla sokakta kaldı.

Bunu duyup askerdeki birliğinden firar eden eşi de, yakalanınca askeri cezaevine konuldu.

Osmangazi semtinde oturan Zeynep Acer'ın dram dolu hayatı, annesinin sürekli alkol alan eşinden boşanıp yeniden evlenmesiyle başladı. Sürekli üvey babasının hakaretlerine maruz kaldığını anlatan Zeynep Acer, 18 yaşında evden ayrılmak zorunda bırakıldığını ve tekstil firmasında çalışan arkadaşlarının yanına sığındığını söyledi. Zeynep Acer, kısa süre sonra da gönül verdiği çalışma arkadaşı Ömer Acer'le, kurtulacağına inanarak evlendi.

KEMİK ERİMESİ TEDAVİSİ GÖRDÜ

Bu sırada kemik erimesi rahatsızlığı ortaya çıkan ve güçlükle yürümeye başlayan Zeynep Acer, çok istediği bebeğini dünyaya getirdi. Ancak, kızının doğuştan epilepsi hastası olduğu ortaya çıktı. Mutluluk hayalleri kurduğu sırada yaşadığı acı Zeynep Acer'in peşini bırakmadı.

SOKAĞA ATILDI

Hem kendi, hem de kızının tedavisi için hastanelerde çaba harcayan Zeynep Acer, eşinin 7 ay önce askere gitmesi üzerine ekonomik olarak sıkıntıya da düştü. Çalışamadığı için evinin kirasını ödeyemeyen, yardım da alamayan Zeynep Acer, bu kez de epilepsi hastası 1.5 yaşındaki kızı Ekin Melek Acer ile sokağa atıldı. Acer, güçlükle karnını doyurduğu kızıyla, annesinin de yanına gidemediği için parklarda yaşamak zorunda kaldı.

EŞİ BİRLİĞİNDEN FİRAR ETTİ

Eşinin sokaklarda yaşadığı öğrenen Ömer Acer, dayanamayıp Tekirdağ'daki birliğinden firar ederek İzmir'e geldi. Eşini yeni bir eve yerleştirmeyi ve para bulmayı planlayan Ömer Acer, polis tarafından gözaltına alınıp askeri yetkililere teslim edildi. Firar suçu işleyen Ömer Acer, teslim edildiği birliğinde askeri cezaevine konuldu.

"HAYAT GÜLSÜN ARTIK"

Küçüklüğünden itibaren sürekli acı çektiğini anlatan Zeynep Acer, şunları söyledi:

"Önce babamın alkolü, ardından üvey babam, tam evlenip mutlu olacağımı hayal ederken bu kez de benim ardından kızımın hastalığı ortaya çıktı. Ne yapacağımı bilemedim. Eşim askere gidip de paramız kalmayınca sokağa atıldık. Şimdi kocam da firar ettiği için cezaevine girdi. Ne yapacağımı, kime başvuracağımı şaşırdım. Kızımın masrafları için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden ayda 300 TL alıyorum ve onunla geçinmeye çalışıyorum. Başka da gelirim yok. Ben en azından, yaklaşan kış öncesinde kızımla başımı sokacak sıcak bir yuva istiyorum. Sonra da çalışıp kendime, kızıma bakmaya çalışacağım."

 ÖLDÜRDÜĞÜ YAŞLI KADININ CENAZESİNE GİTTİ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

ÖLDÜRDÜĞÜ YAŞLI KADININ CENAZESİNE GİTTİ

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yalnız yaşayan kanser hastası 72 yaşındaki kadını öldürdüğü iddia edilen 5 zanlı, yakalandı. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Saliha Uçar'ın (72) Seyit Harun Mahallesi 1607 Sokak'taki evinde, ziyarete gelen kızı tarafından ağzı, elleri ve ayakları bağlanmış olarak ölü bulunması üzerine çalışma başlattı.

Yaşlı kadının sık sık görüştüğü komşularını takibe alan polis, yaşlı kadının ağzının, ellerinin ve ayaklarının tülbentle bağlanması üzerine özellikle mahalledeki kadınlar üzerinde yoğunlaştı.

Yaklaşık 2 bin kişi ile görüşen polis, yaşlı kadının üst katında yaşayan ve komşusuna temizliğe gelen K.Ç'yi (30) takibe aldı. Polis, uzun süren takibin ardından evli ve 2 çocuk annesi K.Ç, sevgilisi O.Ö. (34) ile Ö.U. (28), S.T. (24) ve G.H'yi (27) yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan K.Ç, O.Ö. ve Ö.U'nun polisteki ifadelerinde, yaşlı kadının arsa sattığını bildiklerini ve evde sakladığını düşündükleri parayı almak için olay gecesi yaşlı kadının evine gittiklerini söyledikleri bildirildi.

Yaşlı kadının tek başına yaşadığı için kapıyı kimseye açmadığını ancak sık sık görüştüğü K.Ç'nin sesini duyunca kapıyı kendilerine açtığını belirten zanlıların, içeri girer girmez yaşlı kadını yüz üstü yatırarak ağzını, ellerini ve ayaklarını bağladıklarını, evde para bulamayınca yerde hareketsiz yatan kadını o halde bırakarak kaçtıklarını, yaşlı kadının öldüğünü daha sonra duyduklarını anlattıkları öğrenildi.

Zanlılardan K.Ç'nin olay sabahı eve ilk gelenler arasında bulunduğu ve Uçar'ın cenazesine de katıldığı belirtildi. Yaşlı kadının, otopsisinde, solunum yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Zanlılar, polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KANSER HASTASIYDI

14 Haziran 2010'da, Konya'nın Seydişehir ilçesi Seyit Harun Mahallesi 1607 Sokak'ta yaşayan Saliha Uçar (72), evine ziyarete gelen kızı tarafından ağzı, elleri ve ayakları bağlanmış şekilde ölü bulunmuş, yaşlı kadının kanser hastası olduğu öğrenilmişti.

BİR BABA VE OĞLUNUN KORKUÇ İNFAZI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Aksaray'da korkunç bir cinayet yaşandı.

Muttalip Seyran'ın (19) işe gelmemesi ve cep telefonuna cevap vermemesi üzerine şüphelenen iş yeri sahibi durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine Seyran'ın Taşpazar Mahallesi Bediüzzaman Caddesi'ndeki evine gelen polis, Muttalip Seyran ile babası Ali Seyran'ın (58) cesetleriyle karşılaştı.

Başlarına poşet geçirilmiş ve bıçaklanmış halde bulunan Afgan uyruklu Türk vatandaşı oldukları öğrenilen baba ile oğlunun cesetleri, Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KAYIP DEDE BÖYLE BULUNDU...

HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Niğde'de 9 gün önce kaybolan 79 yaşındaki Alzheimer hastası olan kişi, 2,5 metrelik çukurda bulundu.

Niğde'de merkeze bağlı Gümüşler beldesinde yaşayan Cevdet Erdoğan, 24 Eylül'de evinden kimseye haber vermeden ayrıldı. Yakınları Erdoğan'ın eve dönmemesi üzerine durumu jandarmaya bildirdi.Jandarma, sivil savunma ve polis ekipleri tarafından 9 gün boyunca aranan yaşlı adam, evinden 2 kilometre uzaklıkta, Yeni Gümüş Mahallesi Yeni Evlen mevkisindeki tarlalarını sulamaya giden vatandaşlar tarafından, sulama kanalı yakınındaki 2,5 metrelik çukurda bulundu.

Alzheimer hastası olduğu belirtilen yaşlı adam, vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından düştüğü çukurdan çıkarılarak ambulansla Niğde Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Erdoğan'ın bacağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunduğu, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Erdoğan'ın son 2 yılda 4 defa kimseye haber vermeden evden ayrıldığı ve yapılan araştırmalar sonucu jandarma ya da polis ekiplerince bulunarak ailesine teslim edildiği bildirildi.

UMUTLARINI ÇOCUKLUK ARKADAŞI ÇÜRÜTTÜ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Eskişehir'de iki arkadaş arasında küfürlü mesaj atma meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Hayatını kaybeden Fevzi Özyuva'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta bir süre önce ölüm ve umut konularında mesajlar yazdığı öğrenildi. Facebook sayfasındaki isminin yanına 'Bir umuttur yaşamak' yazan Özyuva, çocukluk arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Eskişehir Tepebaşı İlçesi Esentepe Mahallesi Düz Sokak'ta akşam saatlerinde meydana gelen olayda Aytuğ T.(28) uzun yıllardır arkadaşı olan Fevzi Özyuva(26) ile dikiş makinesinin nakliyesi yüzünden tartıştı. Fevzi Özyuva'nın kendisine küfürlü mesaj attığı gerekçesi ile Aytuğ T., aynı mahalledeki Özyuva'nın evine gitti. Kapının önünde bir süre konuştuktan sonra iki arkadaş kavga etmeye başladı. Kavgada, Aytuğ T. elindeki bıçak ile Fevzi Özyuva'yı boyun ve göğüs bölgesinden yaraladı. Özyuva, olay yerine gelen ambulans ile Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinden yaralı olarak kaçan Aytuğ T., Esentepe Mahallesi Armutlu Sokak'ta bacağından yaralı şekilde polis tarafından yakalandı. Yaralı Aytuğ T. 112 Ambulansı ile Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Zanlı Aytuğ T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'BİR UMUTTUR YAŞAMAK'

Kavga sonucu aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden Fevzi Özyuva, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir süre önce ölüm ile ilgili yazılar paylaştığı öğrenildi. Facebook'taki isminin yanına 'Bir umuttur yaşamak' yazan Özyuva, 'Böyle dünya olursa ben yokum artık', 'Olsun be aldırma Yaradan yardır. Sanma ki zalimin ettiği k'rdır. Mazlumun ahı indirir ş'hı. Herşeyin bir vakti vardır.' şeklinde yazılar yazdı.

Öte yandan ölümünü haber alan Özyuva'nın arkadaşları, sosyal paylaşım sitelerinden üzüntülerini paylaştı.

MİNİBÜSTE MANGAL SONLARI OLDU

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Kayseri'de oturan Selma (48) ile eşi Nuh Şahinbaş (53), minibüs içinde yaktıkları mangaldan çıkan karbon monoksit gazından zehirlenerek öldü.

Olay, Melikgazi ilçesinin İnecik Mahallesi Çobankaya Sokak'ta meydana geldi. Nuh Şahinbaş, eşi Selma ve iki çocuklarını alarak kayınbabası Veli Uzman'ın bağına salça kaynatmaya gitti. Saat 23.30 sıralarında biten salça kaynatma işleminden sonra, evin kalabalık olması nedeniyle Şahinbaş çifti, sanayi bölgesinde olukçuluk yapan Nuh Şahinbaş'ın Voswagen Tranporter marka minibüsünde uyumaya karar verdi.

Havanın soğuk olması nedeniyle Şahinbaş çifi, salça kaynattıktan sonra kalan közleri bir mangala koyup, minibüsün içine aldı. Mangaldan çıkan karbon dioksit gazından zehirlenen Selma ve Nuh Şahinbaş'ın cesedini, yakınları sabah kahvaltısına çağırmak için gittiklerinde buldu. Polis bağevi önündeki minibüste inceleme yaptıktan sonra cesetleri 112 ambulansı ile otopsi yapılmak üzere hastane morguna götürdü.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE ŞOK

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Boğaziçi Köprüsü'nden bir kişi atlayarak hayatına son verdi. Ceset üzerinde yapılan incelemede ölen kişinin üzerinden Hakan İrfan Yurt adına düzenlenmiş emekli astsubay kartı bulundu.

Avrupa yakasından ticari taksiye binen 35-40 yaşlarında bir erkek, saat 12.00 sıralarında Boğaziçi Köprüsü üzerine geldi. İddialara göre, burada taksiyi durduran kişi bir anda korkuluklara koşarak, denize atladı. Bu sırada köprünün altından geçmekte olan Deniz Taksi'nin önüne düşen bu kişi, farkedilerek hemen sudan çıkarıldı ancak tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. İhbar üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ile Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hemen olay yerine hareket etti. Ortaköy İskelesi'ne çıkarılan ceset üzerinde yapılan ilk incelemede Hakan İrfan Yurt adına düzenlenmiş emekli astsubay kartı bulundu.

Herhangi bir intihar mektubu bulunmayan ceset, polis ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

KIZLIK ZARINA TAZMİNAT YOK

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Yerel Mahkeme ile Yargıtay 4. Hukuk Dairesi arasında görüş ayrılığına düşen ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine kadar gelen "kızlık zarı" davasına konu olay Şanlıurfa'da yaşandı.

Davacı kadın, davalı ile düğün yaparak gayriresmi olarak evlendiklerini, aradan geçen sürede davalının resmi nikah yapmadığını ve başka biri ile evli olup çocuğu bulunduğunu öğrendiğini, kendisinin evden kovulduğunu, evlilik vaadi ile kandırılıp kızlığının bozulduğunu ileri sürüp, maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açtı. Davacı ayrıca, çeyiz ve ziynet eşyalarının aynen, olmazsa bedellerinin de ödenmesini talep etti. Davayı görüşen Şanlıurfa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, eşya ve ziynet eşyası bedeli istemini reddederken, manevi tazminat talebini ise kabul etti.

EVLENDİĞİNDE MÜMEYYİZDİR

Yerel mahkemenin kararına itiraz edilence dosya Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin gündemine geldi. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, manevi tazminat isteme durumlarına açıklık getirdi. Daire, "Bir kişinin fiziki, sosyal ve duygusal kişilik değerlerine iradesi dışı saldırma sonucu meydana gelen eksilme ve kayıplar manevi zararı oluşturur. Bu tür kişilik hakları hukuka aykırı olarak saldırıya uğrayan kimse, manevi tazminata hükmedilmesini isteyebilir" dediği kararında, yasalarda manevi tazminat verilebilecek olguların sınırlandırıldığına dikkat çekti. Manevi tazminat istenebilecek durumları "Bunlar kişinin ve ailenin onur ve saygınlığına yönelik suçlar, kişilik değerlerinin zedelenmesi, isme saldırı, nişan bozulması, evlenmenin feshi, babalığın benimsenmemesi, bedensel zarar ve öldürmedir" ifadeleri ile açıklık getiren 4. Hukuk Daire, yerel mahkemenin manevi tazminat talebini kabul ettiği kararı yerinde bulmadı. Daire kararında, davacı kadının, gayriresmi evliliğin gerçekleştiği yılda reşit olduğunun ve resmi nikah olmaksızın kendi iradesiyle evlenmeyi kabul ettiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Evliliğin gerçekleştiği tarihte davacı kadının reşit ve mümeyyiz (İyiyi, kötüyü, doğru ve yanlışı ayıran) olduğunu dikkat çeken Daire'nin kararında, davalının başka biriyle evli olduğunu ve bu evlilikten çocukları olduğunu da bildiğinin de altı çizildi. Daire kararında, davacı kadının 'buna rağmen evlilik vaadi ile kandırıp kızlığı bozulduğu iddiası ile manevi tazminat isteminde bulunamayacağına' karar verdi.

TAZMİNATI KABUL ETMEDİ

Daire, yerel mahkemece manevi tazminat isteminin reddine karar verilmesi gerektiğini, istemin kabul edilmiş olmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak mahkeme kararını bozdu. Şanlıurfa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 4. Hukuk Dairesi'nin bozma gerekçesine uymayarak direnme kararı alınca dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Kurul yerel mahkemenin direnme kararını bozarak Daire'nin verdiği kararı yerinde buldu

LİSELİ KIZ SIRRA KADEM BASTI

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, lise öğrencisi 15 yaşındaki Gamze Uysal'dan 3 gündür haber alınamıyor.

Çan Anadolu Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi 1'nci sınıf öğrencisi Gamze Uysal, geçen cuma sabahı okula gitmek için ilçeye bağlı Bostandere Köyü'ndeki evlerinden çıktı. Genç kızın ders çıkışında eve dönmemesi üzerine yakınları gidebileceği yerlere bakıp, arkadaşlarına sormalarına rağmen kendisinden bir haber alamadı. Derslere girdiği ve en son okuldan çıkarken görüldüğü belirlenen kızları Gamze'nin başına kötü bir şey gelmesinden korkan yakınları, durumu polis ve jandarmaya bildirdi.

Daha önce birkaç kez evden kaçtığı, ancak daha sonra döndüğü ileri sürülen genç kızın bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. Gamze'nin fotoğrafı polis ve jandarma ekiplerine dağıtılırken, bulunması için bölgedeki çalışmaların sürdüğü bildirildi.