BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.437,65
HABER /  DÜNYA

Genç kadının hazin sonu

14 yaşında evlendi, daha sonra boşandı; babası tarafından kabul edilmedi...Ayşegül D., kendisini bir binanın 5. katından ölüme bıraktı.<br/>...

Abone ol

14 yaşında evlendi, daha sonra boşandı; babası tarafından kabul edilmedi...Ayşegül D., kendisini bir binanın 5. katından ölüme bıraktı.
Olay Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde meydana geldi.Ayşegül D. (23) ailesiyle birlikte Adana’da yaşarken, 14 yaşında Nevşehir’in Ürgüp ilçesinden bir kişiyle, ailesinin izin vermemesine rağmen dini nikahla evlendi. Baba Adem D., o günden sonra kızıyla bir daha görüşmedi. Ayşegül D.’nin bu evlilikten 2006 yılında bir erkek çocuğu dünyaya gelirken, 1 Ocak 2013 tarihinde eşinden boşanıp, çocuğunu da bırakarak Adana’ya döndü.

BABA KIZINI KABUL ETMEDİ
Baba kızını kabul etmeyince, Ayşegül D. ise bir lokantaya girip burada bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. Bu sırada Kemal isimli bir gençle arkadaşlık kuran genç kadın, bir süre sonra Kemal tarafından da terk edilince bunalıma girdi. 26 Haziran Çarşamba günü bir tıp merkezine giden ve burada kantine uğrayan Ayşegül D., çay içtikten sonra yanındaki çantayı, "Ben muayene olacağım gelinceye kadar buna göz kulak ol" diye kantinciye emanet etti. Ardından tıp merkezinin 5. katına çıkan genç kadın, pencereden kendini boşluğa bıraktı. Genç kadın park halindeki bir otomobilin üzerine düşerken, ağır yaralı olarak tıp merkezinin acil servisine götürüldü. Daha sonra ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen D., burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

AYŞEGÜL’ÜN CENAZESİ MORGDA KALDI
Genç kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, burada otopsi işlemi yapılıp, babası Adem D.’ye teslim edilmek istendi. Ancak baba D., kızını almayacağını, kendisinin böyle bir kızı olmadığını söyledi. Ayşegül D.’nin cenazesi iki gündür morgda bekletilirken, 15 gün içinde sahip çıkan olmazsa, kimsesizler mezarlığına defnedilecek.
(İHA)