BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Genç girişimcilere büyük destek

Bilkent Cyberpark, genç girişimcilere açık ofislerden oluşan 'Atölye' kuluçka merkezleri tahsis edecek.

Abone ol

Ofisler ilk başka 14 girişimciye bir yıl süreyle tahsis edilecek.Bilkent Cyberpark; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan teknogirişim desteği alan genç girişimcilere açık ofislerden oluşan 'Atölye' kuluçka merkezleri tahsis edecek.

Bilkent Cyberpark'ta teknogirişim desteği alan girişimcilere yönelik Kuluçka Merkezi'nin bulunduğu açıklayan Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Canan Çakmakcı, yeni bir teknoloji iş fikri sahiplerine bir yıl süreyle 100 bin TL olarak verilen destekten yılda Türkiye genelinde 500 girişimcinin yararlanabildiğini söyledi.

Çakmakcı, Cyberpark'ın yeni başlattığı uygulamayla ''Bilkent Cyberpark Atölye'' uygulamasının gelecek ay başlayacağını ve ofislerin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca destek verilecek genç girişimcileri açıklamasının ardından hizmete gireceğini belirtti.

Ofislerin ilk başka 14 girişimciye bir yıl süreyle tahsis edileceğini vurgulayan Çakmakcı, merkezin sektör ayrımı yapmadan hizmet veren ilk açık kuluçka merkezi ve teknogirişimcilere mahsus tek merkez olacağını da dile getirdi:''Bir teknopark ofisinin tüm teknolojik altyapısına sahip Bilkent Cyberpark Atölye'de genç girişimciler, açık ofis ortamı sayesinde müstakil ofis yönetimindeki karşılaşabilecekleri zorlukları en aza indirerek, var olan bütün kaynak ve enerjilerini Ar-Ge projelerine yöneltebilecek. Bilkent Cyberpark'a başvuran ve Bilkent Cyberpark Atölye'de yer sağlanan şanslı teknogirişimciler, şirketlerini belirli bir seviyeye getirene kadar yaşadıkları zor süreçte yalnız kalmayacaklar. Ayrıca açık ofis ortamının sağladığı sinerji atmosferi ile Ar-Ge projelerini yürütürken bir yandan da ticari ve teknolojik ortaklıklar kurma yolunda da ilerleyebilecekler.''

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; üniversitelerde lisans programından mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencilerine yönelik teknogirişim sermayesi desteği veriyor.