BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,57
ALTIN 2.384,86
HABER /  DÜNYA

Gelin ve damat fener alayına katıldı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen fener alayı, renkli görüntülere sahne oldu. <br/>Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi t...

Abone ol

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen fener alayı, renkli görüntülere sahne oldu.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi tarafından düzenlenen fener alayı dün akşam saat 19.00’da Gazi Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı’nda başladı. Cumhuriyet Meydanına kadar devam eden Fener Alayına vatandaşlar ilgi gösterdi. Yaklaşık bin Gazipaşalı ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile fener alayına katıldı.

ÖZELLİKLE 19 MAYIS TARİHİNİ SEÇTİK
Fener alayına gelin ve damatta katıldı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına düğünlerine katılmadan önce katılmayı tercih eden Nazife ve Onur Sönmez çifti, damga vurdu. Evlenmek için 19 Mayıs tarihini özellikle seçtiklerini belirten Sönmez çifti, “Bugün çok özel bir gün. Bu yürüyüşe katılma gereği duyduk. Böyle bir ortamda bulunmaktan son derece mutluyuz. Düğünümüz başladığı için sonuna kadar katılamadık. Buradan düğün salonuna gideceğiz” dediler. Fener alayından ayrılmak için araçlarına binen genç çifte fener alayına katılan vatandaşlar alkışlarıyla destek oldu. Fener alayı Cumhuriyet Meydanında atılan sloganlar ve yapılan konuşmalarla sona erdi.
(İHA)