BIST 11.068
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.501,85
HABER /  DÜNYA

Esed’ten kaçtı İngiltere’de star oldu

İngiltere’de yayımlanan “Yetenek Sizsiniz” programında yarışan Suriyeli dansçı Falah Hasan’ın hayat hikayesi programı izleyen herkesin duygu...

Abone ol

İngiltere’de yayımlanan “Yetenek Sizsiniz” programında yarışan Suriyeli dansçı Falah Hasan’ın hayat hikayesi programı izleyen herkesin duygulanmasına neden oldu. 10 sene önce Suriye’de annesi ve babasının Esed güçleri tarafından öldürüldüğünü ifade eden Hasan, kendisinin ve kardeşinin ise şanslarının yardımıyla kurtulduğunu ifade etti.
İngiltere’de yayımlanan "Yetenek Sizsiniz" yarışmasına katılan ve değişik dans stiliyle izleyenler tarafından beğeni kazanan Fallah Hasan hayat hikayesi ile ise izleyenlere duygulu dakikalar yaşattı. Sahnede “Poppin” takma adını kullanan Hasan kardeşi Kovan’la birlikte bir gün eve geç gittiklerini ve eve gittiklerinde anne ve babasını ölü olarak bulduklarını ifade ederek, “O gün bizi melekler korumuştu” dedi. Babasının her zaman küçük ve kimsesiz çocuklara yardım ettiğini bunun ise hükümet tarafından hoş karşılanmadığını belirten Hasan bunun sonucunda bir gün Esed askerlerinin annesini ve babasını öldüresiye dövdüğünü ve evlerini ateşe verdiğini ifade etti. Eve döndüklerinde anne ve babasının cansız bedenini gördüklerini ifade eden Hasan komşularının kendilerini 3 ay boyunca sakladığını söyledi. Her gün yalnız kaldığında tanrıya dua ettiğini belirten Hasan bir kamyonla Avrupa’ya kaçmadan önce Türkiye’den de geçtiğini ifade etti. 9 gün boyunca yolculuk yaptıklarını kaydeden Hasan bu süre zarfında ise yanlarında sadece su olduğunu söyledi. Bir süre sınır dışı edileceğini düşünen Hasan daha sonra ise İngiltere hükümeti tarafından yerleşim izni almayı başardı. Southampton’a yerleşen ve bir aileye evlatlık verilen Hasan ve kardeşi şimdi yeni annesiyle yaşıyor. “ Bakıcı annem hayatımı kurtardı ve o yer yüzündeki en iyi insan” diyen Hasan, “Kalbim halen kırık. Fakat İngiltere bana hayatta kalmam ve mücadele etmem için güç verdi” dedi.
(İHA)