BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.396,40
HABER /  POLİTİKA

Geleceğin koalisyon fotoğrafı mı?

Başbakan Erdoğan ile DYP lideri Mehmet Ağar seçim sonrası muhtemel bir ortaklığın temelini mi atıyorlar?

Abone ol

Akşam'dan Elif Aktuğ geçtiğimiz ay Feshane'de Başbakan Erdoğan ve DYP lideri Ağar'ın da olduğu bir düğününe katışmıştı. Basının önde gelen isimlerinden Ertuğrul Özkök'ün de katıldığı düğünde seçim sonrası ortaklığın atıldığı iddia edilmişti. İşte Akşam yazarının görüntü alınamadı denilen düğünden aldığı o foroğrafın karesi ve izlenimleri:

14 OCAK 2007’de Feshane’de, “Cam-Pak Temizlik ve Güvenlik Şirketi”nin sahibi Ali Turan, oğlu Fatih’in düğününü yaptı. Söz konusu düğün Mustafa Sarıgül de dahil 50’den fazla belediye başkanı, milletvekilleri ve bakanların da katılımıyla adeta TBMM’yi İstanbul’a getirmişti. 3 bin kişilik düğünün en önemli özelliği Fatih-Betül Turan çiftinin nikah şahitlerinin Başbakan Tayyip Erdoğan ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar olmalarıydı.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Turan Ailesi’nin bu düğününe dikkat çekip, içeri gazeteci alınmadığını yazdı. Oysa Feshane’ye ben de davetliydim. Aile dostumuz Ali Turan’ın özel hayatına olan saygım yüzünden çektiğim fotoğrafları kullanmadım.

Ertuğrul Özkök’ün dediği doğru değildi, o düğünde gazeteciler vardı ve fotoğraf da çekilmişti. Son derece samimi bir havada gerçekleşen düğüne Başbakan’ın rahat etmesi açısından gazeteciler davet edilmemiş ve görüntü alınmasına müsaade edilmemişti. Salonda siyasetçiler, iş dünyasından temsilciler ve yurdun dört bir yanından koşup gelen önemli işadamları dikkat çekiyor, çok geniş ve farkı bir katılımcı profili gözleniyordu.

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Hanım, düğün sahibi Ali Turan ve eşiyle beraber aynı masayı paylaşırken, Mehmet Ağar ve eşi Emel Hanım, İstanbul Valisi Muammer Güler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’le birlikte oturdu. Başbakan ve eşi, düğüne kendilerinden sonra gelen Ağar ve eşini ayağa kalkarak karşıladılar ve düğün boyunca sohbet ettiler.

Özkök’ün “O fotoğraf çekilemedi” başlıklı yazısından sonra, düğün sahibi Ali Turan’ın hoşgörüsüne dayanarak kendi çektiğim fotoğrafları yayımlıyorum.

Özellikle Erdoğan ve Ağar ailelerini birlikte gösteren fotoğrafta, eşleriyle birlikte liderlerin samimiyeti, sohbetin sıcaklığı hemen göze çarpıyor.

Ertuğrul Özkök’ün yazısında bahsettiği “Dini nikahı kıyıldığı için düğüne gazeteci alınmadığı” konusu ise maalesef doğru değildi. Dini nikahı, resmi nikahtan önce evlerinde kıyılmıştı.

Ertuğrul Özkök ne yazmıştı?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Citigroup’un raporuna göre seçimlerden sonra yüzde 45 ihtimalle AKP-DYP koalisyonu kurulacağı bilgisinden hareketle, Feshane’deki düğünde gazetecilerin çekemediğini iddia ettiği fotoğrafa ilişkin şunları yazmıştı:

“Geçen hafta İstanbul’da Feshane’de ilginç bir nikâh töreni vardı.

İçeride resmi nikâhtan sonra dini nikâh da yapıldığı için medya mensupları törene alınmadı.

Dolayısıyla içeride olup bitenler dışarı pek yansımadı.

Oysa içeride geleceğin siyasi şekillenmesi açısından dikkat çekici bir fotoğraf vardı.

Düğün sahibi, Gülhane Parkı işletmeciliğinden başlayıp yükselen bir işadamıydı.

Nikâh şahitleri ise Başbakan Tayyip Erdoğan ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’dı.”

Elif AKTUĞ / AKŞAM