BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gel vatandaş oyuna gel!

Avrupa 2010 İstanbul Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen, İstanpoli'nin ilk oyunu "Kassas"ın biletleri, Levent Salı Pazarı'nda satışa sunuldu.

Abone ol

Avrupa 2010 İstanbul Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen, "Başka Bir İstanbul Var" sloganıyla hayata geçirilen İstanpoli'nin ilk oyunu "Kassas"ın biletleri, Levent Salı Pazarı'nda satışa sunuldu.

Sebze-meyve alışverişi için pazara çıkan vatandaşlar, tezgahta satılan biletleri görünce şaşkınlık yaşadı. Avrupa 2010 İstanbul Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen garajistanbul'un oyun biletleri, Levent'teki Salı Pazarı'nda satışa sunuldu.

El arabasına oyunun broşürleri yerleştirilirken, üzerlerinde yağmurluk bulunan iki kişi tezgahın üzerine çıkarak çığırtkanlık yaptı. Görevliler, "Gel vatandaş oyuna gel", "Biletler burada" diye bağırarak müşteri çekmeye çalıştı. Sebze-meyve alışverişi için pazara çıkan vatandaşlar, tezgahta satılan biletleri görünce şaşkınlık yaşarken, oyunun yönetmenleri Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran, tezgahta oyunla ilgili vatandaşlara bilgi verdi. Bilet satanlarla, sebze-meyve satmak isteyen pazarcılar arasında tatlı bir rekabet yaşandı. Pazarcılar, "Bağırmak yasak diyorlar ama bağırmadan da malını satamazsın" diye konuştu.

Dikkat çeken etkinlikle ilgili açıklama yapan Övül Avkıran, "Farkındalık oluşturmak istedik. Bu oyunun konusu zaten İstanbul'daki seyyar satıcılarla ilgili. Seyyar satıcılarla çalıştık. İnsanlar ilk önce şaşırıyor ama onların ilgi gösterdiğini görmek bizi mutlu ediyor. Bu projeyi, Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bugün pazardayız, yarın da İstinyepark'tayız. Ömür gün belki vapurun birinde bilet satıyor olacağız. İstanpoli, şehre doğru anlamına geliyor. Garajistanbul'da İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti için şehre doğru bir proje gerçekleştiriyor. İnsanlar ilk başta belki şaşırıyorlar bu bilet satışını görünce ama eminim eve gittiklerinde pazarda böyle bir etkinlik vardı diye anlatacaklar" diye konuştu.

Oyunun biletleri tam 25, indirimli 20 ve öğrenci 15 liradan satışa sunuldu. Tezgahta broşürleri inceleyen bir vatandaş, "Ne olduğunu ilk başta anlamadım. Broşüre bakınca anlam verdim. Ben dahil herkes bilet alacaktır diye düşünüyorum" dedi.