BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.446,88
HABER /  GÜNCEL

Geçen Temmuz ABD tarihinin 'en sıcak ayıydı'

ABD'de iklim istatistiklerinin tutulmaya başlandığı 19'uncu yüzyıldan bu yana kayıtlara geçen en sıcak ayın geçtiğimiz Temmuz ayı olduğu açıklandı.

Abone ol

Amerikalı bilim insanları geçen Temmuz ayının kayıtlar tutulmaya başladığından beri tanık olunan en sıcak ay olduğunu açıkladı.

ABD'de geçen Temmuz ayında ortalama sıcaklık 25.3 dereceydi.

Bu, 1936 yılının Temmuz ayında kaydedilen sıcaklık rekorunun aşıldığı anlamına geliyor.

Meteoroloji uzmanları, son 12 ayın ABD'de 1895 yılında iklim kayıtları arşivlendiğinden beri tanık olunan en sıcak dönem olduğuna dikkat çekiyor.

İklim uzmanı Jake Crouch, bu durumun kısmen yerel etmenlere ve kuraklığa dayandığını, kısmen de küresel ısınmayla alakalı olduğunu açıkladı.

Kuzey Carolina'da bulunan Ulusal İklim Veri Merkezi görevlisi Jake Crouch, ''Son sıcaklık rekoru ile arada kayda değer bir artış farkı var.'' diyor.

Bunun yanısıra, ABD'de aşırı uçta sıcak ya da soğuk hava durumunun not edildiği kayıtlarda da normalde yüzde 20 olan aşırı hava durumu endeksinin şu an yüzde 37'ye tırmandığı görülüyor.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'nin kuraklık izleme merkezi, ABD'nin orta ve güney bölgelerinde yer alan 48 eyaletin yüzde 63'ünün kuraklıktan etkilendiğini söylüyor.

Tahminlere göre bu durum mısır hasatının son altı yılın en düşük seviyesine inmesine yol açacak.