BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze yeni parklarına kavuştu

Gebze Belediyesi'nde inşaatı tamamlanan 4 park alanı hizmete sokuldu. Çalışmaları süren 3 yeni park ise yakında açılacak.

Abone ol

Gebze Belediyesi mahallelerden gelen talepler doğrultusunda 2010 yılında park yapımına ağırlık verdi. Bu yıl altı mahallede park ve oyun alanı inşasına başlayan Gebze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, dört parkı tamamlayarak vatandaşların kullanımına açtı.

Geçtiğimiz yıl ilçede çok sayıda park inşa ederek vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “mahalle gezilerimizde görüştüğümüz, fikirlerini aldığımız vatandaşlar bizden en çok çocukları için oyun ve dinlenme parkı istiyor. Biz de vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate alarak 2010 yılında da park inşa çalışmalarına ağırlık verdik. Bu yıl da çok sayıda semt parkını bitirerek kullanıma açtık. Amacımız bu dönemde her mahallemizde en az bir park inşa etmek” dedi.

3 park da yolda

Öte yandan Gebze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Mevlana, Cumhuriyet, Köşklüçeşme ve Tatlıkuyu Mahallesi’nde hizmete giren dört parkın ardından önümüzdeki günlerde inşasına başlanacak üç yeni park için hazırlıklar başladı. Üç ayrı mahallede yapılacak parkların yer tespitinin belirlenerek proje çalışmalarının son aşamaya geldiği bildirildi.