BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

GDO’lu mama sorusuna net cevap

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hiçbir şekilde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) içeren ürüne toleransları olmadığını söy...

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hiçbir şekilde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) içeren ürüne toleransları olmadığını söyledi.
Konya Tarım Fuarının açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir. Suswono Mma ile yaptığı ikili görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Eker, bir soru üzerine bir bebek mamasında GDO’ya rastlandığını belirterek, “Biz Türkiye’de bebek mamalarında ve insan gıdalarında hiçbir şekilde GDO’ya izin vermiyoruz. Piyasa denetimleri sırasında bir mamada tahıl içerisinde var-yok analizinde, bu milyonda bir de olabilir, çok küçük bir şey de olabilir, o şuanda ileri tetkiklerde ortaya çıkar. Ama biz hiçbir şekilde tolere etmiyoruz. Bu tespit edildi, tespit edilince ürün toplatılmasına karar verildi ve savcılığa intikal ettirildi. Bakanlık ayrıca soruşturma açtı, bununla ilgili süreç devam ediyoruz. Bizim hiçbir şekilde GDO’lu ürüne toleransımız yok” dedi.