BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Soma'daki bu iki kadını anlattı

BBC Türkçe'nin Soma'da yaptığı tartışılan röportajına Başbakan Erdoğan, sert tepki gösterdi.

Abone ol

Soma maden faciasının ardından bölgede röportaj yapan BBC Türkçe Servisi, Başbakan Erdoğan'ın gündemindeydi.

Soma maden mezarlığında madenci eşleri denilen iki kadınla yapılan röportajın düzmece olduğu ortaya çıkmıştı.

BBC'de yayınlanan röportajda iki kadın, seçimler öncesi AK Parti'nin madende çalışan işçileri oy için tehdit ettiğini ve parayla mitinglere götürdüğünü söylüyordu.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında işte haberi unutmadı.

KARALAMA KAMPANYASININ DEĞİRMENİNE SU TAŞIDILAR

Türkiye üzerine yapılan değerlendirmelerin objektif olmaktan çok uzak olduğunu, içerideki seçkinci zümrenin dilini kullandığını, zaman zaman ırkçılığa kaydığını müşahede ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'deki kimi medya kuruluşlarının, başta ana muhalefet partisi olmak üzere kimi siyasetçilerin de Türkiye aleyhine bu karalama kampanyasının değirmenine su taşıdıklarını biliyoruz. Uluslararası basın kuruluşlarının bazı Türk muhabirlerinin de gazetecilik namusunu, meslek şerefini bir kenara bırakıp bu kampanyalara dahil olduklarını da biliyoruz" diye konuştu.

ÜSTÜ ŞİŞHANE ALTI KAVAL

Başbakan Erdoğan, Soma'da, uluslararası medya kuruluşunun muhabiri olan Türk gazetecinin iki kadını figüran olarak kullandığını, yalan haber yaparak bütün dünyaya servis ettiğinin görüldüğünü söyleyerek, "Aslında bu kadınlar başı açık. İkisinin de başları örtülü, üstü şişhane altı kaval. Sırıtıyor. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol, nedir bu hal böyle.

SUÇÜSTÜ YAKALANIYOR

Bununla bizim insanımızı dünyada farklı gösterecek. Böyle bir gayretin içerisine giriyor. Ama devran değişti. O, bu tür dezenformasyon yapmak suretiyle aleyhe bir kampanya yapacağını zannederken, suçüstü yakalanıyor. Gezi olayları esnasında, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında, bu ve benzer muhabirlerin, davalarına hizmet için mesleki onurlarını nasıl çiğnediklerini gördük. Türkiye'nin imajı yalan haberlerle, iftiralarla, karalama kampanyalarıyla yıpranacak kadar zayıf, cılız bir imaj değildir. O devir gerilerde kaldı. Biz artık güçlü ekonomimizle, aktif dış politikamızla, demokrasi yolundaki samimi mücadelemizle uluslararası platformlarda varız ve varolmaya devam edeceğiz" dedi.


İŞTE BBC'DE YAYINLANAN O RÖPORTAJ


İŞTE SOSYAL MEDYADA YER ALAN FOTOĞRAFLAR

soma.20140517111414.jpg

soma1.jpg