BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.409,40
HABER /  GÜNCEL

G.Birliği 89'uncu yaşını kutluyor

Ankara Sultanisi'ndeki 8 öğrencinin biraraya gelmesiyle kurulan Gençlerbirliği Kulübü, 89 yıldır Türk sporuna destek veriyor..

Abone ol

89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kulübün yayınladığı mesajda, kırmızı-siyahlı ekibin gençleri ve çocukları spora yönlendirmek ve sağlıklı gelecek nesiller yetiştirmek felsefesiyle bugünlere kadar geldiği vurgulandı.

Mesajda ayrıca, "kırmızı-siyah" renklerin seçilmesinde, kıtlık, darlık ve zorlukların önemli rol oynadığı ve kuruluş tarihinde kırmızı-siyah basmadan başka uygun malzeme bulunmamasından dolayı, bu renklerin benimsendiği belirtilerek, "Kulüp, bugüne kadar geçen süreçte Türk futboluna sayısız yetenekli oyuncu kazandırmış ve spor tarihinin parmakla gösterilecek en seçkin isimleri arasında yer almayı başarmıştır" ifadeleri kullanıldı.

BAŞKAN VEKİLİNİN AÇIKLAMASI

Gençlerbirliği Kulübü Başkan Vekili Tarık Artukmaç, kuruluş yıldönümü nedeniyle AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yıl, başkanımız İlhan Cavcav'ın rahatsızlığı nedeniyle herhangi bir etkinlik yapamadık" dedi.

Kulübün kurulduğu yıldan bu yana gelinen noktanın ortada bulunduğunu ifade eden Artukmaç, "Fevkalede iyi bir yerdeyiz. UEFA ve FIFA kriterlerine uygun hale geldik. Tesislerimiz aynı şekilde uygun hale geldi. Türkiye'nin futbol hayatına sürekli oyuncu kazandıran bir kulübüz. Profesyonel tüm liglerde bizden yetişmiş bir çok oyuncu var. Özellikle Süper Lig'deki takımlarda oyuncularımızın bulunması gurur vesilesi. Kulübün geleceğine göre adım atıyoruz. Kısa vadeli başarılarla kulübün geleceğini riske atmadık. Bu anlayışla bugünlere geldik. Diğer kulüplerden farklı bir konuma geldik. Ligde şu anda 6. sıradayız. Ligi de iyi bir yerde bitireceğimize inanıyorum. Bunlar mutlaka gurur verici. Kulübümüzün 89. kuruluş yıldönümü tüm camiamıza kutlu olsun" diye konuştu.