BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.468,64
HABER /  GÜNCEL

ABD Savunma Bakanı'ndan Kabil'e süpriz ziyaret

Amerikalı yetkililer, Leon Panetta'nın ziyaretin bir Amerikan askerinin geçtiğimiz Pazar 9'u çocuk 16 Afgan sivili öldürmesinden önce planlandığını söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan'a süpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Bakan'ın daha önce duyurulmayan ziyareti, Afganistan'da Amerikan askerleri üzerindeki baskının arttığı bir döneme rastladı.

Amerikalı yetkililer, ziyaretin bir Amerikan askerinin geçtiğimiz Pazar 9'u çocuk 16 Afgan sivili öldürmesinden önce planlandığını söyledi.

Panetta'nın Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin yanı sıra vilayet temsilcileri ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmeler yapması bekleniyor.

ABD Savunma Bakanı ülkedeki Amerikan birliklerini de ziyaret edecek.

Köylülerin öldürülmesinden sonra Taliban'ın öncülüğünde misilleme saldırıları düzenlenebileceği endişesiyle ülkedeki Amerikan askerleri teyakkuzda.

Celalabad kentinde dün öfkeli kalabalıklar saldırıyı protesto etti.

Panetta, olaydan sonra Afganistan'ı ziyaret en üst düzey Amerikalı yetkili.

Leon Panetta Amerika Birleşik Devletleri'nin Afganistan'daki stratejisinin işlediğine ve Pazar günkü olayın sonuçlarına dayanabileceklerine inandığını söyledi.

Savunma Bakanı "Doğru yoldayız. Bu tür olaylara rağmen insanları, bu olayların stratejimizi sekteye uğratmasına izin vermeyeceğimiz konusunda ikna etmemiz gerekiyor." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron da Washington'da Afganistan stratejisini ele alıyor.

Afganistan'da geçen ay bir Amerikan üssünde Kuran yakılması ülkede Amerikan karşıtlığını iyice artırmıştı.

Ocak'ta da dört Amerikalı askerin Taliban miltanlarının cesetlerinin üzerine işerken çekilen görüntülerinin ortaya çıkması öfke dalgası yaratmıştı.