BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL

Gazze'ye yardım filosu İHH'siz de gidecek

İkinci Gazze'ye Özgürlük Filosu'nun Mavi Marmara'nın katılımı olmasa bile Haziran ayının sonunda yola çıkacağı ifade edildi.

Abone ol

İkinci Gazze'ye Özgürlük Filosu'nun Mavi Marmara'nın katılımı olmasa bile Haziran ayının sonunda yola çıkacağı ifade edildi.

Özgür Gazze hareketi üyesi ve Uluslararası Dayanışma Hareketi kurucularından Adam Shapiro, Yunanistan'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin katılımı elbette filo adına varlığını çok önemsediğimiz bir şey. Ancak yarın katılımlarını ertelemeye karar verirlerse biz yolumuza devam ederiz" dedi. İsrail'in Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamada filoya katılan tüm gemilerin hazırlıklarını tamamlama sürecinde olduklarını ifade eden Shapiro, dün Türk basınında yer alan, İHH'nin Suriye meselesi dolayısıyla filoya katılmaktan vazgeçeceği haberlerine karşın bu ayın sonunda yola çıkacaklarını belirtti.

Ancak Shapiro, filoya 20'den fazla geminin katılacağı yönündeki haberlerin aksine, bu ay sadece 10 geminin yola çıkacağını ve 12 farklı ülkeden 300 aktivistin de gemilerle Gazze'ye gideceğini söyledi. Filonun yola çıkış tarihinin kesin olarak bilinmediğini ifade eden Shapiro, ay sonunda Akdeniz'in doğusundaki uluslararası sularda buluşacaklarını ve Gazze'ye ilerleyeceklerini söyledi.

"FİLONUN İŞİ YARDIM DEĞİL"

Mısır ile Gazze Şeridi arasında bulunan Refah Sınır Kapısı'nın bu ay başında açılmasının filonun eleştirilmesine neden olup olmadığı sorusuna, Shapiro, "Refah yardımın içeri girişini sağlamadı. Sadece kadınların ve çocukların ve 40 yaşın üzerindeki erkeklerin dışarı çıkışına izin verdi" dedi. Ne Refah Kapısı'nın ne de filonun amacının yardım malzemesi götürmek olduğunu belirten Shapiro, "Amacımız Gazze'de sürmekte olan işgal ve Filistinlilerin özgürlüğü konusunda farkındalığı artırmak. Yardım İsrail'in politikalarına itirazımızın ardından ikinci sırada geliyor" dedi.

İSRAİL BU KEZ TEDBİRLİ

İsrail donanması dün filoyu durdurma ihtimali doğrultusunda geniş kapsamlı bir tatbikat düzenledi. Tatbikata Mavi Marmara baskınını da yürüten Shayetet deniz komandoları da katıldı.