BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,50
HABER /  DÜNYA

Gazze'den İsrail'e füze saldırısı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Hayfa kentine 8 füze fırlattı

Abone ol

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze’den, İsrail’in Aşdod kentine 8 "Grad" tipi füzeyle ve Hayfa kentine füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Gazze’den, İsrail’in Aşdod kentine 8 "Grad" tipi füzeyle saldırı düzenlendiği bildirildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in Aşdod kentine 8 'Grad' tipi füzeyle saldırı düzenlendi" denildi.

Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesinin, bu sabah yaptığı toplantıda, Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiği belirtilmişti.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da son olarak Hamas'ın ateşkesi kabul etmemesi ve saldırılarına ara vermemesi durumunda, askeri operasyonlarını yoğunlaştırarak sürdüreceğini duyurmuştu. 

KASSAM TUGAYLARI ATEŞKESİ KABUL ETMEDİ

İzzeddin el-Kassam Tugayları ise Mısır'ın başlattığı ateşkes girişimiyle ilgili resmi ve gayriresmi makamlardan kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, söz konusu girişimin "boyun eğdirme ve diz çöktürme girişimi" olduğunu ve bunu tamamıyla reddettiklerini açıklamıştı.

Bu açıklamadan saatler sonra Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, Mısır'ın başlattığı girişim hakkında istişareleri sürdürdüklerini, Hamas hareketinin henüz resmi tutumunu belirlemediğini ifade etmişti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda 194 kişi hayatını kaybetti, bin 400 kişi yaralandı.