BIST 10.267
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.412,30
HABER /  DÜNYA

Gazze sınır kapıları açılmalı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani işlerden sorumlusu John Holmes, Gazze sınır kapılarının açılması gerektiğini belirtti.

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani işlerden sorumlusu John Holmes, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'ye sadece gıda ve ilaç taşıyan konvoyların değil, ekonominin yeniden canlandırılması için ticari mal, ayrıca yıkılan binaların ve alt yapının onarılması için yapı malzemesi taşıyan kamyonların da girmesine izin verilmesi ve bu amaçla sınır kapılarının İsrail tarafından açık tutulmasının gerekli olduğunu belirtti.

Bu hafta içinde Gazze'ye gideceğini belirten Holmes, İsrail tarafından girişi yasaklanan özellikle çimento ve boru gibi yapı malzemelerinin Gazze'ye girişinin çok önemli olduğunu, yoksa yeniden inşa çalışmalarının başarısız olacağını söyledi. Holmes, Gazze'de yaşayan yaklaşık 1,4 milyon insanın başta gıda olmak üzere insani yardıma halen ihtiyacı olduğunu da belirtti.

Bu arada, bir haftadan uzun bir süredir Orta Doğu'da bulunan ve New York'a bugün dönen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un TSİ 22.00'da başlayacak toplantıda BM Güvenlik Konseyine ziyaretiyle ilgili bilgi vermesi bekleniyor.