BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Gazze Şeridi kan gölü!

El Fetih ve Hamas'ın militanlarıyla güvenlik güçleri arasında, son dönemlerin en şiddetli çatışmaları yaşanıyor.

Abone ol

Gazze Şeridi'nde son birkaç gündür öldürme, yaralama ve adam kaçırmalarının ardından gerilen tansiyon, bu akşam saatlerinde bölgenin kuzeyindeki Beyt Lahiya ve Cebaliye bölgelerini adeta yangın yerine çevirdi. Kuzeydeki çatışmalar, Gazze kentine de sıçradı.

Çatışma bölgelerinden, kuzeydeki ve Gazze'deki hastanelere ambulanslarla ölü ve yaralıların taşınması sürerken, ölü sayısı ''onlarca'' olarak ifade edildi. Yaralıların sayısı da henüz bilinmiyor.

Yerel kaynaklar, akşam evi Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından sarılarak kurşun yağmuruna tutulan, roket ve RPG bombalarına hedef olarak öldürülen güvenlik güçlerinin üst düzey görevlisi Muhammed Grayyib'in evinde 6
ceset bulunduğunun söylendiğini belirtiyorlar.

Muhammed Grayyib, öldürülmeden önce Filistin Televizyonu'na telefonla bağlanarak yardım çağrısında bulundu. Grayyib'in, ''Evime kurşun yağıyor, roket atıyorlar. Çocuklar ölüyor. Allah için ambulans gönderin'' dediği ve sonrasında sesin kesildiği bildirildi.

Grayyib'in 2 kızı ile evde bulunan 2 güvenlik görevlisinin daha ölüler arasında bulunduğu, ayrıca eşinin de ağır yaralandığı öğrenildi.

Muhammed Grayyib'in evine yapılan saldırıdan sonra mahalledeki Filistinliler'in, öfkelenerek sokaklara döküldüğü, çatışmaları protesto ederek, cesetleri ve yaralıları almak üzere girişimde bulundukları kaydedildi.

Ancak Hamaslı militanların, yürüyüş yapanların da üzerine ateş açtığı ifade edildi.

Saldırıda, Grayyib'in evinin bulunduğu bina tümüyle yıkıldı. Hamaslı grupların yerel saatle 21.30 sıralarında evin çevresinden çekilmesiyle, Grayyib'in evindeki ölü ve yaralıların da tahliyesine başlandı.