BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  DÜNYA

Gaziantep’teki katliama 4 gözaltı daha

Gaziantep’te yaklaşık 2 ay önce adliye yanında uzun namlulu silahla yapılan ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının azmettiricil...

Abone ol

Gaziantep’te yaklaşık 2 ay önce adliye yanında uzun namlulu silahla yapılan ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının azmettiricileri olduğu ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre 14 Mart tarihinde öğle saatlerinde Gazinatep Adliye Sarayı yan yolunda adliyeye giden Hatice Şenel Dedekurt, Atilla Dedekurt, Esra Dedekurt ve Zeki Erdem Öğümsöğütlü uzun namlulu kalaşnikof marka silahla yapılan yayılım ateşinde olay yerinde hayatını kaybetmiş ve ağır yaralanan Mehmet Kenan Dedekurt’ta kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında şüpheli Adem Ç. olayda kullandığını beyan ettiği kalaşnikof tüfekle Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim olmuş ve çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.
Olayın gerçekleştirme tarihi ve olayın oluş biçimi açısından şüpheli Adem Ç.’nin bu olayı tek başına gerçekleştiremeyeceği kanaatine varan Gaziantep polisi Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda soruşturmayı genişletti. Olayın planlanma ve azmettirme aşamalarında yer alan, M. Ç., R. Ç., M. D. ve M.B.B. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıslar alınan ifadelerinde suçlamaları ret ederken, şüphelilerin olayı azmettirdiği ancak hedef seçilen grubun hasımlarının olmadığı ve Dedekurt ailesi ile hiçbir bağlantılarının bulunmadığı tahmin ediliyor.
Öte yandan olaya karıştığı tahmin edilen N.Ç.’nin ise karışmış olduğu bir suçtan dolayı Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunduğu ve öğrenildi.
(İHA)