BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  MEDYA

Gaziantep'te Nutku kumaşı dünyaya tanıtıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla, Kutnu Kumaşı Tanıtım Grubu tarafından kutnu kumaşı defilesi düzenlendi.

Abone ol

Modacı Dilek Hanif’nin tasarımcılığını yaptığı ve Zeugma Mozaik Müzesi’nde 8. Büyükelçiler Konferansı kapsamında düzenlenen kutnu kumaşı defilesini çok sayıda davetli yoğun ilgi gösterdi

Fatma Şahin, defiledeki konuşmasında, saray kumaşı olarak bilinen kutnu kumaşının uluslararası boyutta tanıtılmasının önemini anlattı.

Kutnu kumaşının modernize edilerek geleceğe taşınacağını belirten Şahin, şöyle konuştu:



"Bu, büyük bir emanet ve sorumluluk. Biz, zenginliğin kültürel miras olduğunu biliyoruz. Biz de kültürel belediyecilik alanında ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu anlamda kutnunun da kültürümüzde ayrı bir yeri var. Kutnu kumaşını modernize ederek geçmişten geleceğe taşımak ve uluslararası boyutta tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz."



Şahin, konuşmasının ardından defileye destek verenlere plaket takdim etti.

 Defileyi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti milletvekilleri Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik ve Ahmet Uzer, büyükelçiler ile diğer davetliler izledi.