BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

GAZİANTEPSPOR - GALATASARAY MAÇININ ARDINDAN

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala Sivasspor, Gaziantepspor karşısında alınan 3 puanın çok önemli olduğunu belirterek, kendi tarafta...

Abone ol

Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümit Davala Sivasspor, Gaziantepspor karşısında alınan 3 puanın çok önemli olduğunu belirterek, kendi taraftarları önünde oynayacakları Sivasspor maçını da kazanarak şampiyonluklarını ilan etmek istediklerini söyledi.
Maçın ardından basın toplantısına katılan Gaziantepspor Teknik Direktör Bülent Uygun, futbolcularının sahada çok iyi bir mücadele çıkardığını belirterek, “Öncelikle Süper Lige çıkan Rizespor’u kutluyorum hayırlı olsun camialarına. Bugün baktığımızda Gaziantepspor geldiğimiz günden bu yana oynadığı futbolun en iyisini sahaya yansıttı. Karşısında lider Galatasaray’a karşı rakibine pozisyon vermeden çok pozisyona giren şutu direkten dönen bir Gaziantepspor vardı. Fakat maalesef mağlup olduk. Tabi ki seyircimize galibiyeti armağan etmek isterdik. Ama sahada oyun anlayışı, duruşu ile sahadaki mücadelesiyle çok iyi bir Gaziantepspor vardı. Futbolcuların hepsi ile gurur duydum, hepsine teşekkür ediyorum. Galatasaray’ı da galibiyetlerinden dolayı kutuluyorum” dedi.
Gaziantepsporlu Traore ise, “Gerçekten inanılması zor bir mağlubiyet nerdeyse hiç pozisyon vermediğimiz bir maçı yenilgi ile tamamladık. Ama tabi futbolda böyle durumlar olabiliyor. Bu kadar pozisyona girip atamadığımız bir maçta rakibimiz nerde ise yoktan bir pozisyonda gol attı. Ama bizim önümüze bakmamız gerekiyor. Çünkü kötü bir oyun ortaya koymadık, çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Önümüzdeki maçta üç puan alırsak bu mağlubiyeti taraftarımız unutur diye düşünüyorum” diye konuştu.
Gazinatepsporlu Şenol maçta üstün bir oyun çıkarmalarına rağmen mağlup oldukları için üzgün olduklarını anlatarak, “Çok iyi hazırlanmıştık hafta içi hocamız bize Galatasaray’ın kuvvetli yönleri, zayıf yönlerini hepsini gösterdi çok iyi çalıştık. Sahada elimizden gelen her şeyi yaptık. Taraftarımız arkamızda her türlü desteği verdiler. Fakat çok üstün bir oyun oynamamıza rağmen, çok iyi pozisyonlar kaçırmamıza rağmen bir pozisyona giren Galatasaray buradan galip ayrıldı. Artık önümüzdeki son üç maça bakacağız. İnşallah oradan iyi netice alıp ligi yerde bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Galatasaray Yardımcı Antrenörü Ümut Davala altın değerinde bir 3 puan aldıklarını belirterek, “İlk yarı iyi oynamadık bu bir gerçek ama geçen haftadan itibaren herkesin bizi şampiyon ilan etmesi, nereye gittiysek tebrikler aldığımız bir ortamda bulunduk. Buda takımı olumsuz bir şekilde etkiledi ilk yarı. İkinci yarı daha çok pozisyona girdik ve daha çok gol pozisyonu üretmeye başladık ve sonuçta golü bulduk. Biz sadece kendi yolumuza bakıyoruz. Geçen hafta maç oynanmadan önce 4 puan öndeydik ve bu 4 puan farkla Kadıkoöy’e gitmeyi hedefliyorduk. Şimdi Sivasspor maçına 7 puan farkla çıkıyoruz. Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray’ın ne kadar doğru bir yerde olduğumuzun göstergesidir. İnşallah önümüzdeki Sivasspor maçını da kendi seyircimiz önünde artık şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz” dedi.
Galatasaraylı Riera istedikleri oyunu sahaya yansıtamamalarına rağmen galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, “Belki sezonun en iyi maçını oynamadık ama sonuç olarak buradan alınacak 3 puan bizim için önemliydi. Her maça ayrı bakıyoruz ve bu maç o kadar önemliydi ki şampiyonluk yolunda bizi bir sonraki adıma taşıyacak bir maçtı. Bu maçtan galip gelerek fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiğimize inanıyorum. Şimdi şampiyon olmamız tamamen bizim elimizde. Kendi sahamızda oynayacağımız Sivasspor maçında elimizden gelenin en iyisini yaparak matematiksel olarak şampiyon olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Her şeyden önce 3 puanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden, Galatasaraylı tecrübeli defans oyuncusu Dany ise, “Bugün bizim için her şeyden önce 3 puan önemliydi. Takım olarak odaklandığımız ve konsantre olduğumuz 3 puandı. Umarım önümüzdeki Sivasspor maçından da galip gelerek şampiyon oluruz” dedi.
(İHA)