BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gaziantep'e metro geliyor ulaşım master planı tamam

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin trafik sorununa neşter vuruyor. Gaziantep'e metro geliyor...

Abone ol

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente hizmet veren halk otobüs ve minibüs yetkililerine “Ulaşım Master Planını” anlattı.

Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıyı bir sunum eşliğinde anlatan Şahin, kentte yeni açılacak çevre yollarını “acil eylem planına” aldıklarını söyledi. Açılacak çevre yollarının yanında genişleten yolları da anlatan Şahin, İnönü Caddesi’ne kadar açılan jandarma yolunun devamını Şahinbey Belediyesi’nin Özdemirbey Caddesi’ne kadar açacağını belirtti.

Bu yolun Ordu Caddesi’ne bir alternatif olacağını ve şehrin ulaşımını rahatlatacağını ifade eden Şahin, Karataş’ta 6 km’lik 416 nolu caddeyi yaptıklarını, bisiklet yolu hattı ile üniversiteli gençleri rahatlatacaklarını kaydetti. Bisiklet terminali ile trafik akışını biraz olsun rahatlatacaklarını aktran Şahin, belediyeciliğin en önemli konularından birisinin çevre ve şehircilik alanı olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda şehre gelen 350 bin mülteci ile konut ihtiyacının doğduğunu ve buna göre yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Bu açıdan yeni bir konut alanı ihtiyacının doğduğunu ifade eden Şahin, işe Kuzey Şehir Projesi ile yeni bir soluk getirmek istediklerini belirtti. Bunun yanı sıra Aydınlar Mahallesi, Kızılhisar Mahallesi’nde de konut yatırımlarının devam ettiğini kaydetti.

Ulaşım Master Planı’nın onaylandığını ve buna göre metro yapılması için onay çıktığını aktaran Şahin, Konya’nın üç katı yolcu taşıdıklarını ve metronun kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA GELİYOR

Havaalanı yolu üzerinde Yeşilvadi Parkının yanında, Beykent, Mezarlık Kavşağı’nda Yamaçtepe, Özdemirbey, Halep Bulvarı gibi bulvarlarda birer köprülü kavşak yapmak için proje aşamasında olduklarını belirten Şahin, 12 adet köprülü kavşak yapmak için programa aldıklarını söyledi.
25 km hatta organize sanayi ile küçük sanayi sitesi arasında metro hattını yapmak istediklerini ifad eden Şahin, İstasyon Meydanı’ndan Akkten ve yeni yapılacak olan İbni Sina Hastanesi’ne kadar da bir metro hattı yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Şahin, “Bunun Ankara boyutunu tamamlarsak şehrin bir ucunu diğer ucuna bağlamış olacağız. 2030–2040 yılları için çok önemli bir yatırım yapmış olacağız” dedi.

ARAÇ SAYISI 180 BİN OLDU

Büyükşehir Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü de, kentin ana ulaşım planı çerçevesinde birçok meslek odaları ve STK’lar ile toplantılar yapıp fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Kömürcü, 2006 yılında Gaziantep’te yaklaşık 48 bin civarında olan araç sayısının 2016 yılı itibariyle 180 bine çıktığını ve bunun da ulaşımı etkilediğini savundu.

Gaziantep’te 120 tane kavşağın bulunduğunu, bunların 12’sinde sola dönüşlerin yasak olduğunu aktaran Kömürcü, bu kavşaklarda maddi anlamda değer kazanıldığını belirtti. En çok 25 Aralık Hastenesi Kavşağı’nda eleştiri aldıklarını, ancak burada yüzde 55 iyileşmenin gözlendiğini aktardı. Kömürcü, aynı iyileşmenin Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nda da olduğunu kaydetti.

Toplantıya Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve otobüs yetkilileri ile durak temsilcileri katıldı.