BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.387,53
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep vergisini ikiye katladı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in girişimci ve çalışkan insanları olduğu sürece daha çağdaş ve daha yaşanabilir bir kent haline geleceğini söyledi.

Abone ol

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığının düzenlendiği ''Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in sanayi ve ticaret alanında en yeni sanayi ve üretim teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen üretimle gururla söz edilecek başarılara imza attığını belirtti.

Toplam kalite, markalaşma, verimlilik gibi çağdaş kavramlarla yönetilen, bunun önemini daha önceden bilerek teknolojiyi yakından takip eden sanayicinin de bir takım sorunları bulunduğunu dile getiren Ata, şöyle konuştu:

''Bu sorunları çözmek ve ilimize daha iyi hizmet etmek için devlet, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek yılmadan çalışacağız. İnancımız, Gaziantep, girişimci ve çalışkan insanları olduğu sürece daha çağdaş ve daha yaşanabilir bir kent haline gelecektir. 2010 yılında ilimizde tahakkuk ettirilen vergi tutarı 1 milyar 320 milyon, tahsilat oranımız ise yüzde 90.1 olarak gerçekleşmiştir. Gaziantep'teki büyüme, yaratılan istihdam ve yapılan ihracat rakamlarına bakıldığında Türkiye ortalamasının hep bir kat fazlası gerçekleştirilmiştir. Vergi tahakkuk ve tahsilinde de aynı başarıyı Gaziantep'in çalışkan sanayici, esnaf ve tüccarı gerçekleştirmiştir. Onları gönülden kutluyorum.''

TÜRKİYE ORTALAMASININ İKİ KATI ARTIŞ

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember ise devletin toplumun ortak ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirlerinin oluşturduğunu söyledi.

Verginin, toplumun tüm kesimlerini doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren önemli bir unsur olduğunu, bütün vatandaşların vergi konusunda bilinçli hareket etmesi ve üzerine düşen görevleri yerine getirmesinin daha müreffeh bir Türkiye için zorunluluk olduğunu ifade eden Çember, şunları anlattı:

''Gaziantep'te meydana gelen vergi artışlarına baktığımızda kentte vergi bilincinin yerleşmesiyle ilgili ciddi mesafeler katedildiğini çok rahat söyleyebiliriz. Vergi dairelerince tahsil edilen vergi gelirleri açısından 2011 yılı sonuçlarını 2010 yılı sonuçlarıyla mukayese ettiğimizde; Türkiye'de yüzde 17.8 oranında vergi artışı meydana gelirken Gaziantep'te yüzde 32 olarak Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir artış gerçekleşmiştir. Özellikle küresel krizin de içinde bulunduğu dönemi de kapsaması bakımından 2008 yılından bu yana meydana gelen son 3 yıllık gerçekleştirmelere göz attığımızda vergi gelirleri açısından Türkiye'de yüzde 46.4, Gaziantep'te yüzde 98.5 olarak yani Türkiye ortalamasının iki katının üzerinde bir artış gerçekleşmiştir.''

Çember, kentin vergi gelirlerinin Türkiye'de toplanan vergi gelirleri içindeki payının her geçen gün arttığını vurguladı.

Erol Çember, Gaziantep'in vergi gelirlerinin Türkiye'deki vergi gelirleri içerisindeki payının artmasında üretimden kazandığını üretime yatıran, ürettiği ürünleri dünyada 171 ülkeye pazarlayarak 5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren sanayici ve ihracatçıların büyük rolü olduğunu kaydetti.

ÖDÜLLER

Törende Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vergi Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve 2010 yılı kurumlar vergisi vergi rekortmenleri listesinde ilk 10'da bulunan firmalara ve gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk 10'da bulunan mükelleflere ödüllerini verdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan ve Ali Şahin, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, çok sayıda işadamı katıldı