BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gaziantep kardeş şehir dayanışması

GAZİANTEPLİ mozaik ustaları Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile Slovenya'nın kardeş şehri Celje’de bir caddede 8 metre uzunluğunda Roma dönemine ait bir mozaiğin replikasını (benzerini) yaptılar.

Abone ol

GAZİANTEP'te yapılarak Celje'de tarihi bir binanın girişine monte edilen Roma dönemine ait mozaik replikası düzenlenen tören ile açılışı gerçekleşti.

Açılış öncesi Celje Belediye Başkanı Bojan Srot, Gaziantep heyetini belediye sarayında ağırlayarak belediye hakkında bilgiler verdi. İki şehrin kardeşliği iki ülkenin kardeşliğine giden yolu açtığına vurgu yapan Başkan Srot, "2014 yılnında başlayan Gaziantep ve Celji şehirleri bir çok projede birlikte hareket ettiler. Bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile Gaziantepli ustalar tarafından yapılan bu mozaik replikası iki şehir arasındaki dostluğu daha da pekiştirdi. Belediye başkanı bayan Fatma Şahin hanımefendiye teşekkür ediyorum" dedi.

Celje Belediye Başkanı Bojan Srot, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e verilmek üzere Celje şehrinin temsili anahtarını Gaziantep heyetine teslim etti.

Mozaik replikasının belediyemiz tarafından yapılarak Celje şehrine armağan edilmesi mozaik şehri Gaziantep için büyük bir mutluluk olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay, "Bu projemiz ile Celje’de Gaziantep adının duyulacak olmasını çok önemsiyoruz. Dilerim Gaziantep ve Celje arasındaki ilişkiler bu önemli faaliyet ile daha farklı bir boyut kazanır. Gelecekte de Gaziantep ve Celje arasındaki bu sıkı işbirliğinin yoğun bir şekilde devam etmesi temennisindeyim. Bu mozaiğin Gaziantep şehrinden Celje şehrine armağan edilmesi, iki ülke ve iki şehir arasında önemli bir köprü ve kültür elçisi olacağına yürekten inanıyorum" diye ifade etti.

Heyetler daha sonra tarihi sokaktaki mozaik çalışmasının yapıldığı alana geçerek, daha öncede mozaik kaplı olan fakat orijinalinin Ljubljana müzesine kaldırıldığı kültür merkezinin önündeki replikanın açılışını yaptılar.

Celje halkının ilgi gösterdiği mozaik replikası açılışında Başkan Srot, Celje halkı adına başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere tüm Gaziantep halkına teşekkür etti.

Replika açılışına Türkiye'nin Slovenya Büyükelçisi Serra Kaleli, Celje Belediye Başkanı Bojan Srot, Gaziantep'in Slovenya Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay ve davetliler katıldı.