BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Gaziantep Eğitim Çalıştayı yapıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu şehrin ulaşımı kadar eğitimi ile de ilgilendiklerini ve sorunlar için çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Abone ol

ŞAHİN: BU ŞEHRİN ULAŞIMI KADAR EĞİTİMİ İLE DE İLGİLENİYORUZ

Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gaziantep Eğitim Çalıştayı” konulu toplantıda yaptığı konuşmada, bu çalıştayın Gaziantep, ülkemiz ve dünya adına önemli bir çalıştay olduğunu kaydetti. Teknoloji döneminde; teknoloji ile eğitimi birleştirmek gerektiğine vurgu yapan Şahin, insan merkezli bir eğitim yapılması gerektiğini kaydetti.

Tüm dünyada her alanda bir rekabet alanı olduğunu dile getiren Başkan Şahin, bu rekabeti iyi yönetenlerin başarılı olduğunu ve hedefe ulaştığını dile getirdi. 2002 yılında okullaşma oranın yüzde 7’lerde seyrettiğini söyleyen Şahin, Gaziantep gibi bir kentte 400 bin dolayında hiç okul okumayan kişi olduğunu belirtti. Bu durumda bir kentin eğitim alanında başarılı olmasının zorluklarına dikkat çeken Şahin, “Biz yine de bu şehrin ulaşımı kadar eğitimi ile de ilgileniyoruz. Geçen sene ve bu sene okullarda bir dizi tadilat çalışması başlattık. Sportif alanlar ve müzik atölyeleri kuruyoruz. Öncelikle bunu kırsal alanlarda yapıyoruz. Suyun önemini okullarımızda anlatıyoruz. Çünkü suyu bir başka şehirden getiriyoruz. Biz eğitimin sadece matematik ve fizikten olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.
Çocuklara okulda derslerin yanı sıra sosyal faaliyetler, insani yaşamı, demokrasi ve insan haklarının da en iyi şekilde öğretilmesi gerektiğini aktaran Şahin, “Biz kız çocuklarımızın okula gitmesi için bir dizi çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalarımızdan 22 kızımızı okula dönderdik. 22 çocuk 22 aile demektir. Bizim 5 organize sanayimiz ile 4 üniversitemiz var. Ama hepsinin başında, ortasında ve sonunda eğitim var” şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, Gaziantep’in nüfus itibariyle 8’ci sırada bulunduğunu, her geçen gün artan iç ve dış göç ile kalabalık bir nüfusa gittiğini söyledi. Gaziantep’in eğitimde bulunduğu yeri hak etmediğini ve bu çalıştaydan çıkacak sonuç bildirgesi ile daha etkin bir eğitim dönemi geçireceklerini kaydetti.

Tüm okul idarecilerinden ve öğretmenlerden 2 yıl içinde bütün sınavlardan öğrencilerin ortalamanın üzerine çıkmalarını isteyen Yerlikaya, başarıyı ödüllendireceklerini başarısızlığı da cezalandıracaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da, öğretmen, öğrenci, okul ve derslikler ile ilgili istatistikler vererek hazırladıkları sunumu paylaştı. Bu çalıştayı birlik ve beraberliği sağlamak, aynı periyotta çalışmak için yaptıklarını belirten Yanmaz, 38 bin Suriyeli öğrenci sayasının yanında 575 bin kendi öğrencilerinin bulunduğunu belirtti.

Çalıştayda; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Ercan Demir de eğitim ile ilgili görüş ve düşüncelerini ve Gaziantep’in eğitim durumu üzerine bir konuşma yaptı.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir de “21 yüzyılda eğitim ve liderli” konulu bir sunum yaptı.

Çalıştaya destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, SANKO Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi gibi kurumlara birer teşekkür plaketi verildi.