BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciye ÇİŞ cezası

Yerel bir gazetede çalışan muhabire sokakta ihtiyaç giderme cezası verildi.

Abone ol

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, yerel bir gazetede muhabir olarak görev yapan Mehmet Doğru'ya, kamuya açık alanda ihtiyaç giderdiği gerekçesiyle 109 YTL ceza kesildiği bildirildi.

Gazeteci Mehmet Doğru'ya, Samandağ Belediyesince gönderilen tebligatta, ilçe stadyumunda, kamuya açık yerde tuvalet ihtiyacını giderdiği gerekçesiyle 26 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine istinaden, belediye encümenince, 109 YTL para cezası uygulanmasına oy birliği ile karar verildiği bildirildi.

Samandağ Belediyesi Başkan Vekili Bedi Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cemre Gazetesi Muhabiri Mehmet Doğru ile ilgili şikayetin Kaymakamlık kanalından kendilerine ulaştığını, bu konunun 17 Ekimde belediye encümeninde görüşülerek, 109 YTL kamuya açık alanda ''ihtiyaç giderme cezası'' kestiklerini söyledi.

Yılmaz, ''5 yaşındaki çocuk ihtiyacını dışarda yapmıyor. Mehmet Doğru bu cezayı hak etmiştir'' dedi.

Gazeteci Mehmet Doğru (57) ise cezayı haksız bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Haber yapmaya gittiğim Samandağ İlçe Stadı'nda seyirciler için tuvalet yoktu. Futbolcuların kullandığı tuvalete de kapılar kilitli diye alınmadım. Ben de mecburen gözden ırak bir yerde ihtiyacımı giderdim. Ancak İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Levent Durak, beni görerek tutanak hazırlayıp, Kaymakamlık kanalıyla beni şikayet etmiş, belediye de ceza yazmış. Bu cezaya karşı itiraz hakkımı kullanacağım.''

Antakya Belediyesi de 22 Temmuz seçimleri öncesinde CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun'a, kamuya açık alanda ihtiyacını giderdiği için 26 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine istinaden ceza kesmişti.