BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Gazetecilerden insanlık dersi!

Bir haftadır ülkeyi etkisi altına alan “Sibirya soğukları”nın görüldüğü şu günlerde habercilerin insanlık adına üstlendiği bir olay herkese ders oldu.

Abone ol

Cihan Haber Ajansı Ankara ekibi, trafik kazasında bacağı kopan 26 yaşındaki İhsan Güler’in imdadına yetişti. Güler’in kopan bacağı Cihan ekibi tarafından hastaneye yetiştirilerek tekrar yerine dikildi. Genç kazazede bacağına kavuşurken, haber ekibinin davranışı, “Haber mi, insan hayatı mı?” tartışmalarına cevap oldu.

Televizyonların ana haber bültenlerinde konu olan ve Kanal D anchorman’ı Mehmet Ali Birand’ın “İşte Cihan ekibinden insanlık dersi’’ diyerek izleyiciye duyurduğu olay şöyle gelişti: Konya yönünden Ankara’ya 40 kilometre kala meydana gelen zincirleme trafik kazasında, İhsan Güner’in (26) ayağı bileğinden koptu. Polis telsizinden anons edilen kaza haberinin ardından Cihan Haber Ajansı’nın Ankara Bürosu’nda görev yapan haber kameramanı Yalçın Kaya, kamera asistanı Ferhat Işıklı, ulaştırma görevlisi Serhat Ortakçı’nın kullandığı otomobille olay yerine doğru hareket etti. O sırada olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ve jandarma, araçta sıkışan İhsan Güner’i sıkıştığı yerden çıkararak hastaneye kaldırdı. Ancak Güner’in kopan ayağı olay yerinde bırakılmıştı. Kopan ayağın yerine dikilebilmesi, doku kaybının olmaması için acilen hastaneye yetiştirilmesi gerekiyordu. Cihan Haber Ajansı ekibi, kopan bacağı hastaneye götürmeyi kabul etti. Bundan sonra yaşananları haberci Yalçın Kaya, şöyle anlattı: “Olay yerindeki görevliler, yaralı İhsan Güner’in önce Gölbaşı Hastanesi’ne, ardından da Gazi Hastanesi’ne gittiğini söylediler. Biz de önce Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne gittik. Ancak Güner, oradan da Hacettepe Hastanesi Acil Servisi’ne götürülmüş. Yaklaşık 45 dakika süren yolculuktan sonra Hacettepe’ye ulaştık. Kopan bacağı görevlilere teslim ettik.” Kopan ayağının dikilmesi için İhsan Güner ameliyata alındı. İhsan Güner’in, geçirdiği trafik kazasında bileğinden kopan ayağı, 7 saat süren ameliyattan sonra başarıyla yerine dikildi. 4 kişilik uzman doktor grubunun girdiği ameliyatın başarılı geçtiği ve İhsan Güner’in ayağının durumunun 48 saat içinde kesinlik kazanacağı bildirildi. Ameliyattan sonra kendisini ziyaret eden Cihan Haber Ajansı’ndan Yalçın Kaya’ya müteşekkir olduğunu söyleyen Güner, “Sizler olmasaydınız bekli de ayağımdan olacaktım. Ben bir gazetecinin böyle şeyler yapacağını hiç düşünmedim. Allah sizlerden razı olsun. Sizlere çok şey borçluyum.” diyerek teşekkürlerini iletti.

Olayı ana haber bültenlerine taşıyan televizyon kanalları Cihan Haber Ajansı ekibinden övgüyle bahsederek, “İşte habercilerden insanlık dersi” şeklinde verdi. Arena haber programı yapımcısı Uğur Dündar da Cihan’a teşekkürlerini iletti. Gazetecilerin gerçekleştirdiği bu olayın çok önemli bir davranış olduğunu söyleyen Uğur Dündar, konuyu Arena programında işleyeceğini söyleyerek Cihan’ı kutladı. Flash TV Ankara Haber Müdürü Taşkın Şenol, Cihan’ı arayarak, “Haberi hazırlarken çok duygulandım. Meslektaşlarımızın böyle bir insanlık olayının altına imza atmaları beni çok duygulandırdı.” dedi.

Kaynak: www.zaman.com.tr