BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,79
ALTIN 2.432,75
HABER /  DÜNYA

Gazeteciler Bünyamin için buluştu

Gazeteciler, Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için eylem yaptı. <br/>Suriye’de kaçı...

Abone ol

Gazeteciler, Suriye’de kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılması için eylem yaptı.
Suriye’de kaçırılan foto muhabiri Bünyamin Aygün’den 27 gündür haber alınamıyor. Aygün’ün serbest bırakılması için gazeteciler Milliyet Gazetesi binası önünde eylem yaptı. Ellerinde Bünyamin Aygün’ün fotoğrafları bulunan dövizlerle toplanan yaklaşık 100 basın mensubu, Aygün’ün serbest kalması için slogan attı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Reuters muhabiri Murat Sezer, “Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, 27 gün önce görev için gittiği Suriye’de kaçırıldı. Bu tutsaklık neredeyse bir aydır sürüyor. Bugün hemen yanı başımızdaki Suriye, gazeteciler için dünyanın en tehlikeli bölgesi haline gelmiştir. Suriye’de 2011 Mart ayından bu yana 25 gazeteci hayatını kaybetti. Bünyamin Aygün gibi onlarca gazetecinin tutsak olduğu biliniyor. Başar Kadumi gibi onlarca da kayıp var. Bünyamin Aygün’ün, ailesine, sevenlerine ve biz meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için başta hükümetimiz ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyor, muhalefet partilerini de bu çabaya ortak olmaya davet ediyoruz. Suriye’deki eli silahlı tim gruplara hatırlatıyoruz: Gazeteciler, tarafsızdır. Tek çabaların kamuoyunun bil almasıdır. Canları pahasına boynunda makine, omzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır. Bünyamin Aygün düşman değildir, gazeteciler hedef değildir. Bünyamin Aygün’e özgürlük istiyoruz” dedi.
Bünyamin Aygün’ün arkadaşlarından AFP fotoğraf şefi Bülent Kılıç ise Suriye’ye geçen mayıs ayından beri gitmediklerini söyleyerek, “Bünyamin son bir haber için gitmek istediğini söyledi. Tabi biz pek sıcak bakmadık. Tabi Bünyamin’i engellemek pek mümkün değildir. Gazetecilik aşkıyla yıllardır yanan bir insandır. Suriye’de yaşananlar pek hoş değil bizim açımızdan en sıkıntılı durum gazetecileri kaçırmalarıdır. Havan topunda ölebilirsin, rokette ölebilirsin, varil bombasında ölebilirsin bunda bir sıkıntı yok bizim açımızdan. Bizim açımızdan en sıkıntılı durum birilerinin gelip bizi sinsice kaçırmasıdır. Bizi alıp politika için kullanmaları, bizi alıp kendi pazarlıkları için kullanmaları tamamıyla keyfi bir durum. Artık buna son vermeleri gerekiyor. Özellikle Bünyamin’i bize derhal teslim etmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.
Radikal Gazetesi’nde Serkan Ocak ise “Ben de zaman zaman Suriye’de çalıştım. Sınır boylarında çok çalıştım. Bizim tek bir amacımız var. biz haber yapmak istiyoruz. Bizim ilgilendiğimiz tek konu haber, doğru haber, gerçek haber. Bizim tek derdimiz bu Bünyamin’in derdi de buydu. Daha fazla bilgi için son bir kez Suriye ye gidip birileriyle görüşmek istedi. Bu esnada da kaçırıldı. Kaçırıldığını öğrendik. Bundan dolayı da çok üzgünüz” dedi.
Açıklamalarının ardından basın mensupları gazete binası önünden ayrıldı.
(İHA)