BIST 10.325
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.455,41
HABER /  GÜNCEL

Gazeteci Nuh Köklü öldürüldü

Gazeteci, yazar Nuh Köklü, İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada, bir kartopunun dükkanına isabet etmesine öfkelenen esnaf tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Abone ol

Gazeteci, yazar Nuh Köklü, İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Esnafın, kartoplarından birinin bir aktar dükkânın vitrinine isabet etmesine sinirlendiği ve önce sopayla saldırdığı bildirildi.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre daha sonra dükkâna geri dönen esnaf, elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı.

Köklü'nün mensubu olduğu Yeldeğirmeni Dayanışması, Facebook sayfasından yapılan açıklamada, 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen düzenlemelere karşı yaptıkları bir etkinliğin ardından evlerine dönerken kartopu oynamaya başladıklarını belirtti ve saldırıyla ilgili açıklamayı yaptı:

"Akşam saatlerinde, Yel değirmeni Dayanışması'ndan 10-15 kişilik bir arkadaş grubu olarak kartopu oynamaya çıktı. Karakolhane Caddesi sokaklarında birbirimizle şakalaşırken bir anda dükkânının camına kar topu gelen esnaf, önce sopayla ardından ekmek bıçağıyla öldürme kastıyla üzerimize saldırarak, canımızı Nuk Köklü arkadaşımızı bıçaklayarak bizden ayırdı. Canımız yanıyor, içimiz kanıyor! Bu bir nefret cinayetidir. Danışma olarak yas ilan ediyoruz. Nuh'un son sözü: 'Ne olur bu bir rüya olsun…'"

Hürriyet'e konuşan Köklü'nün kız arkadaşı Ferda Sayın, "Daha önce başkaları da bu kişi ile sorunlar yaşamış. Nuh daha geçen gün bu dükkandan alışveriş yapmıştı. Beraber sokak köpekleri için mama almıştık. Ama nasıl bir esnaf ise bir arkadaşımız onu sakinleştirmeye çalışırken onun üzerine bile sopa ile yürüdü" dedi.

Nuh Köklü'nün naaşının Ankara'ya gönderileceği belirtildi.