BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Gaz kokusu deprem korkusu

Tosya'da 3 günden bu yana tarafından hissedilen gaz kokusu nedeniyle bölge halkı deprem korkusu yaşadı.

Abone ol Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde 3 günden bu yana tarafından hissedilen gaz kokusu, Belediye Başkanı Sait Gülabacı'yı endişelendirdi. Başkan Gülabacı, kokunun deprem habercisi olabileceği şüphesi üzerinde durduklarını belirterek, konuyu valiliğe bildirip, teknik inceleme başlatıldığını belirtti.

Tosya Belediye Başkanı AKP'li Sait Gülabacı, ilçede cuma gününden itibaren LPG kokusuna benzeyen koku hissettiklerini bunun kaynağını bulamadıkları için ilçe halkı olarak endişelendiklerini söyledi. Başkan Gülabacı, durumu Kastamonu Valiliği'ne bildiklerini belirterek, “Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nden ekip ilçede incelemeler yapıp, gaz ölçümünde bulundu. Kuzey Anadolu Fay hattında bulunan ilçemizde 1943 yılında büyük depremin meydana gelmiş olması, bizi tedirgin ediyor. Kokunun deprem habercisi olabileceği şüphesiyle üzerinde duruyoruz” dedi.

Başkan Gülabacı, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ekiplerinin, detaylı araştırma isteyen bir rapor hazırladığına da dikkat çekerken, kokunun nedeninin biran önce belirlenmesini istediklerini bildirdi.