BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,96
ALTIN 2.447,68
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Gayrimenkulden para kazanma yolları

Aldığınız konutun iyi bir yatırım aracı olup olmayacağını nasıl anlarsınız? İşte size bu işin uzmanından altın değerinde öneriler.

Abone ol

Gayrimenkul piyasasında milyonlarca dolarlık rapora imza atan değerleme uzmanı Cansel Turgut Yazıcı, 16 yıllık birikimini ‘Gayrimenkulden Para Kazanmak’ isimli kitapta bir araya getirdi.

Kitabın, gayrimenkule doğru yatırım yapıp para kazanmak isteyen herkesin yatırım yapmadan önce bilmesi gerekenler gözüyle okunabileceğini belirten Yazıcı, Scala Yayıncılık’tan çıkan kitabında pek çok konu ayrıntılarıyla inceledi. Oturmak için ev almaktan yatırım için ev, ofis ve dükkan almağa, gayrimenkul piyasası dinamiklerini anlamaktan kiracı tahliye etmek gibi pek çok konuyu kapsayan kitap için Yazıcı, “Gayrimenkulden para kazanmak için işin püf noktalarını bu kitapta anlattım” dedi.

PARA KİTABINDAN SATIR BAŞLARI

Cansel Turgut Yazıcı’nın 12 başlıkta topladığı kitaptan satır başları...

Oturmak için ev almanın kuralları: Adım adım düşünmelisiniz. Kendinize sormanız gereken sorular şunlar olmalı: Peşin mi yoksa kredili mi alacaksınız, uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli kredi mi olacak, imkânlarınızı belirlediniz mi, evin gerçek maliyeti ne olacak, evinize ve işyerinize uzaklığı nedir?

Yatırımlık konut için adım: Gelişmeye açık yerlere gitmekten korkmayın. Mülkün çevresini araştırın. Mutlaka bir bütçe oluşturun, ayrıca gayrimenkulün çevresinde resmi bir araştırma yapın.