BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  DÜNYA

Gauck'tan Türk camisine ziyaret

Almanya Cumhurbaşkanı Berlin'de Türk camisini ziyaret ederek önemli mesajlar verdi.

Abone ol
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Berlin Türk Şehitlik Camii'ni ziyaret etti.

Eşi Daniela Schadt ve Berlin eyaletinin Başbakanı Klaus Wowereit ile camiye gelen Gauck, burada cami derneği Başkanı Ender Çetin, yönetim kurulu üyesi Yasemin Bağcı ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayrı Yaşar tarafından karşılandı.

Daha sonra camiyi gezerek yetkililerden bilgi alan Gauck'a kendi isminin hat yazısıyla yazılı olduğu bir levha hediye edildi.

Ziyaret sırasında imam Dursun Atak'ın okuduğu İhlas suresini dinleyen Gauck'a birlikte yaşama vurgu yapılan ve Almanya'da Müslümanların siyasi ve toplumsal durumunun anlatıldığı 60 sayfalık bir metin verildi.

Gauck yaptığı konuşmada, ''Kültürel olarak yabancı olabiliriz, ancak bizi birbirimize bağlayan çok şeyler de var'' dedi.
Gauck ardından basına kapalı bölümde cami cemaati ve gençlerle bir araya geldi.

BURASI BİZİM ÜLKEMİZ

Gençlerin (Burası bizim ülkemiz, bizim Almanyamız) ifadesini kullandıklarını söyleyen Gauck, bunu duymanın kendisi için güzel olduğunu kaydetti.

Gauk, tüm farklılıklara rağmen insani değerlerin güvence altına alınması konusunda ortak bir platforma ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

Cumhurbaşkanı olarak cami ziyaretinin neden önemli olduğu yönündeki bir soru üzerine de Gauck, kendisi ile ilgili olarak Müslüman vatandaşlara yönelik tutumunun sorgulandığı durumlar yaşandığını hatırlatarak, ''Daha önceki Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un ve diğer bazı kişilerin çizgisini tümüyle anladığım yönünde herhangi bir şüphe bırakmadım. Yüreğimle buradayım. Başka kişilerin ifade ettiği kelimelerle değil ama yüreğimle. Bu mesajım alındı'' diye konuştu.