BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Trakya'yı sel vurdu okullar tatil

Tekirdağ'da aniden başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Abone ol

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle okullar, bir gün tatil edildi.

İki gündür etkili olan sağanak yağış Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Büyükkarıştıran Beldesi’nde 3 can aldı. Edinilen bilgilere göre 93 yaşındaki Zehra Demirel ve kayıp olan Siyami Yeni ve Semih Yeni’nin cansız bedenlerine ulaşıldı.

AFAD bölgeye arama-kurtarma ekibi gönderildiğini duyurdu.

VATANDAŞLAR EVLERİNE GİREMİYOR... DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İncelemelerde bulunmak üzere ilçeye giden Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki hasar tespit çalışmalarına yarın başlayacağını kaydetti.

Yerlikaya, Çorlu, Kapaklı ve Beyaz köy arasındaki yolların emniyet amacıyla trafiğe kapatıldığını ifade ederek, ''Yol üzerlerindeki köprülerin ayakları su taşkınları dolayısıyla aşınmış olabilir. Bu nedenle köprüler kontrol edildikten sonra yol tekrar trafiğe açılacak'' dedi.

Vali Yerlikaya, hasar tespit çalışmalarının kısa sürede bitirileceğini de sözlerine ekledi.

YOL ÇÖKTÜ

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’ne bağlı Vakıflar ile Çukurtyurt köyleri arasındaki Bağlar mevkiinde aşırı yağışlar nedeniyle yol çöktü.

Bu sırada ilerlemeye çalışan 34 UZ 518 plakalı mazot tankerinin arka kısmı çöken yola takıldı ve araç asılı kaldı. Tanker sürücüsü çevredekilerin yardımıyla çıkarılırken, yol trafiğe kapandı.

TEKİRDAĞ SELE BÖYLE TESLİM OLDU/ FOTOGALERİ

Yağmurun etkili olduğu Saray İlçesi’nden birçok köye ulaşım sağlanamazken, Çerkezköy yolu da yoğun sular nedeniyle polis ekiplerince trafiğe kapandı. Çerkezköy ve bir çok köye ulaşım sağlanamıyor. Saray Belediyesi, hoparlörden Ayazpaşa Mahallesi Depo Caddesi’nde bulunan evlerin aşırı yağış ve sel tehlikesi nedeniyle boşaltılması için anonslar yaptı. Belediye görevlileri mahallelerde gezerek vatandaşların evlerini terk etmelerini istedi.

CANSIZ BEDENLERİNE SABAH ULAŞILDI

Yağmur yağışı sonrası Büyükkarıştıran Deresi taştı, aynı ismi taşıyan beldeyi sular altında bıraktı.Çok sayıda ev, işyeri ve otomobil sular altında kalırken, su dolan evinde yalnız kalan Zehra Demirel hayatını kaybetti. Gece boyunca haber alınamayan baba Siyami ve oğlu Semih Yeni'nin ise cansız bedenlerine sabah saatlerinde ulaşıldı.

SARAY'DA METREKAREYE 126 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Yağmur yağışının gün boyu aralıksız yağdığı Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde çok sayıda ev ve işyerleri su altında kaldı. Son 24 saatte metrekareye 126 kilo yağış düşerken, kapalı olan Çerkezköy-Saray yolu ulaşıma hala açılamadı.Sel, ilçe merkezinin yanı sıra, Çukuryurt, Çayla,Göçerler, Sinanlı, Kurtdere, Edirköy, Küçükyoncalı köylerinde çok sayıda ev ve ağıl sular altında kaldı ve hayvanlar telef oldu. İlçe merkezindeki bazı mahalleler ile bu köylerde elektrikler kesildi

Saray ilçesine bağlı Çukuryurt köyündeki menfezin çökmesi nedeniyle can ve mal güvenliği açısından Saray ile Çukuryurt ve Beyazköy arasındaki karayolunun geçici olarak trafiğe kapatıldığı belirtilerek, su tahliye ve müdahale çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ARAMA KURTARMA EKİBİ GÖNDERİLDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tekirdağ'da yaşanan yoğun yağış nedeniyle bölgeye arama kurtarma ekip ve ekipmanları gönderildiğini bildirdi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, Çerkezköy, Saray ve Çorlu ilçeleri ile köylerindeki yoğun yağış sonucu mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için AFAD tarafından İstanbul ile Edirne İl Afet ve Acil Durum müdürlüklerinden uygun nitelikte ve yeteri kadar arama-kurtarma personeli gönderildiği belirtildi.

Bölgede mahsur kalan vatandaşlar için AFAD'ın koordinasyonuyla Tekirdağ'da, Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 arama kurtarma helikopterinin görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, ''Çerkezköy, Saray ve Çorlu'daki yoğun yağış nedeniyle karayollarında su birikintileri oluşmakta ve trafikte tıkanmalar yaşanmaktadır. Bu nedenle, bölge halkının can ve mal güvenliği açısından araçlarını kullanmaması önem arz etmektedir'' ifadesine yer verildi.