BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  GÜNCEL

Erkeklere de 'panik butonu' verilecek

Kadına şiddet için tasarlanan panik butonları erkekler için de gündemde. Bakan Fatma Şahin'e bu soruldu.

Abone ol

Anadolu Ajansı "Editör Masası" toplantısına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, editörlerin sorularını yanıtlıyor.

Kadına yönelik şiddeti engellemek için pilot uygulamaya başlayan 'panik butonu' hakkında bilgiler veren Fatma Şahin, ''Çocuk ve erkeklerin de bakanıyım'' dedi, bu yıl eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 30 erkeğin başvuruda bulunduğunu söyledi. Şahin, erkeklere de panik butonu verilebileceğini belirtti.

Şahin, yeni yasadan sonra çocukların 155'i arayarak aile içinde gördükleri şiddeti dile getirmelerinin olumlu birşey olduğunu, daha önce böyle birşeyin hiç düşünülemeyeceğini ifade ederek, bu konuyu istismar edeceklere karşı gerekli önlemlerin alınabileceğini belirtti.

Şahin'in, kadına şiddeti engellemeye yönelik teknik takip sistemi (panik butonu), sosyal güvencesi olmayan ailelere tüp bebek desteği, gelir adaletsizliğini azaltan projeler ile kadın ve aileye yönelik sosyal politikalar konularındaki açıklamaları, www.aa.com.tr ile AA'nın kurumsal Twitter hesabından takip edilebiliyor.

Şahin'in yanıtlamasını istediğiniz soruları, Twitter üzerinden @aa_kurumsal hesabı ve #AAEditorMasasi etiketi aracılığıyla yöneltebilirsiniz.