BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.451,41
HABER /  GÜNCEL

GATA'daki kayıp yarbay yakalandı

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görevli olduğu dönemde asker kaçaklarına rüşvet karşılığı sahte çürük raporu verdiği iddiasıyla aranan o yarbayın yakalanış öyküsü...

Abone ol

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görevli olduğu dönemde asker kaçaklarına rüşvet karşılığı sahte çürük raporu verdiği gerekçesiyle hakkında 41 yıl 8 ay hapis cezası bulunan eski Tabip Yarbay Habil T., iki yıl sonra yakalandı.

İstanbul 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, Konya'da askerlik görevini yapan Er Aytaç Tunç'un 2006 yılında izne geldiği sırada Haydarpaşa GATA Hastanesi Ortopedi Bölümü'ne hiç gitmediği halde, buradan hava değişimi için rapor aldığı gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. 2008 yılında soruşturmayı tamamlayan Askeri Savcılık sorumlulara dava açtı.

22 Haziran 2009'da sonuçlanan davada mahkeme, o dönemde GATA'da tabip olan Yarbay Habil T.'yi 23 kez "menfaat karşılığı sahte çürük raporu vermek" suçundan toplam 38 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Yarbay T.'ye ayrıca, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan da 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Kararla birlikte Yarbay T.'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarılması da öngörülerek 23 ayrı olaya ilişkin temin ettiği paraların da müsaderesi kararlaştırıldı.

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan Habil T., 2 yıldır her yerde aranıyordu. Habil T., bugün Kadıköy'de arkadaşının evinde yakalandı. Habil T'nin üzerinden bir de sahte kimlik çıktı. Gözaltına alınan Habil T., Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.