BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Garanti'ye 600 milyon euro kredi

Garanti Bankası, ihracatın finansmanında kullanılmak üzere, uluslararası piyasalardan 1 yıl vadeli 600 milyon Euro tutarında kredi aldı.

Abone ol

Garanti’nin 2005 yılında aldığı ilk sendikasyon kredisinin 8 Temmuz Cuma günü Paris’te düzenlenen imza töreninde, Genel Müdür Ergun Özen ve katılımcı bankaların yöneticileri hazır bulundu.

Ergun Özen törende yaptığı konuşmada, “Euribor + %0.85 maliyetle temin edilen kredi, geçen yılki 450 milyon Euro’luk krediden 55 baz puan daha az maliyetle sağlandı. Kredinin maliyetindeki düşüş, Garanti’ye duyulan güvenin uluslararası boyutta teyidi niteliğinde. Geçen sendikasyon işleminde olduğu gibi bu sefer de, bir Türk bankasının bugüne kadar talep ettiği en yüksek miktar olan 600 milyon Euro için piyasaya çıktık.

Uluslararası bankalardan gelen talep 940 milyon Euro düzeyine ulaştı. Biz sadece hedefimiz olan 600 milyon Euro’yu aldık. Bu işlem, piyasada bırakılıp alınmayan miktarın büyüklüğü açısından da dikkat çekici.” dedi.

Özen, “Mayıs ayında yurtdışı sermaye piyasalarından seküritizasyon yoluyla 8 yıl vadeli 300 milyon dolar tutarında kredi alarak, kurumsal ve ticari müşterilerimizin yatırım ve proje finansmanı ihtiyaçları için kullandık. Türk ekonomisine katkı sağlamaya ve Türkiye’nin büyümesini finanse etmeye devam ediyoruz.” dedi.

24 ülkeden 71 bankanın katılımıyla sağlanan sendikasyon kredisini düzenleyen bankalar şunlar; ABN AMRO Bank N.V., Alpha Bank A.E., American Express Bank GmbH, The Bank of New York, The Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., BayernLB, CALYON, Citibank N.A., Commerzbank Aktiengesellschaft, Deutsche Bank AG London, Dresdner Kleinwort Wasserstein, DZ BANK AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Emporiki Bank of Greece S.A., Erste Bank der Öesterreichischen Sparkassen AG, Fortis Bank NV/SA, Groupe Banque Populaire, HSH Nordbank AG, HVB Group, ING Bank N.V., Mashreqbank PJSC, J.P. Morgan plc, Mizuho Corporate Bank, Ltd., National Bank of Greece S.A., Raiffeisen Zentralbank Österreich AG, Societé Générale S.A., Standard Bank Plc, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited, UFJ Bank Limited, Wachovia Bank, National Association ve WestLB AG.

Kaynak: www.sirkethaberleri.com