BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.402,94
HABER /  EKONOMİ

Garanti ve LOGO Yazılımdan bir ilk

Garanti Bankası ve LOGO Yazılım işbirliğine giderek Türkiye’de bir ilk olan GoGaranti uygulamasını hizmete sundu.

Abone ol

Garanti Bankası ve LOGO Yazılım, işletmelerin e-dönüşümü sürecinde önemli bir katkı sağlayacak stratejik bir işbirliğine girerek Türkiye’de bir ilk olan GoGaranti uygulamasını hizmete sundu.

GoGaranti, LOGO çözümleri “Tiger2” ve “GO” programlarında işlem yaparken, eş zamanlı ve otomatik olarak bankacılık işlemlerinin de gerçekleştirilmesine olanak tanıyor. Bu uygulama, “Tiger2” ve “GO” ile Garanti’nin bankacılık uygulamaları arasında entegre bir şekilde çalışarak zaman tasarrufu sağlıyor, işletmelerin verimliliğini artırıyor.

Yeni uygulamayla, Tiger2 ve GO ürünleri içerisinde artık “GoGaranti” penceresi de görüntülenebiliyor. Tiger2 ve GO kullanıcıları, GoGaranti penceresine hesaplarını tanımladıktan sonra, pencere üzerinde bulunan “Hesaplar”, “Çek/Senetler” ve “Ödemeler” seçeneklerinde, muhasebe hesaplarını, ödemelerini, çek ve senetlerini anında izleyebiliyor, bu hesaplarda işlem yapabiliyor. “Hatırlat” seçeneğiyle, ekranda çıkan özel bir mesaj aracılığıyla, hesaplarında gerçekleşen işlemlerden anında haberdar olabiliyor. GoGaranti penceresi, kullanıcılar için Garanti İnternet Şubesi’ne de doğrudan erişim sağlıyor.

GoGaranti’nin Getirdiği Yenilikler:
LOGO Tiger2 ve GO kullanıcıları, “GoGaranti” penceresiyle, Garanti Bankası’ndaki hesaplarıyla ilgili işlemlere ürün içerisinden, güvenli online erişim sağlayabiliyor.
LOGO’dan Garanti’ye, Garanti’den LOGO ürünlerine eşzamanlı veri akışı sağlanarak, işlem otomasyonu gerçekleştiriliyor.
Kullanıcıların, muhasebeleşecek işlemlere ilişkin verileri sadece 1 kez girmeleri yeterli oluyor. Bu sayede operasyonel iş yükü azalarak zaman tasarrufu sağlanıyor.
Muhasebe paketi kullanıcıları, GoGaranti penceresi sayesinde, aynı ekran üzerinden bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Ne Dediler?

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen
Garanti’deki iş süreçlerini tasarlarken, müşterilerimize fayda sağlayabilecek, kolay kullanılabilen ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçlerin oluşumundaki çıkış noktamızı ise müşterimizi iyi tanımak ve onlar için neyin değerli olduğunu iyi tanımlamak oluşturuyor. Ürün, hizmet, kanal ve teknoloji organizasyonumuzu, buna olanak veren süreçlerle destekliyor, bir yandan mevcut uygulamaları mükemmelleştirirken, diğer yandan yeni fırsat alanlarını belirlemeye çalışıyoruz. Kısaca, iç süreçlerimizi geliştirirken, maksimum verimliliğe ulaşmaya çalışıyoruz. Aynı yaklaşımı, GoGaranti ile KOBİ ve ticari müşterilerimizin hayatına da taşımayı amaçladık. Günümüzün zorlu ekonomik koşullarında, akılcı kaynak yönetimi ve verimlilik kavramı hiç olmadığı kadar önem kazandı. İşletmeler, tüm iş süreçlerini verimli hale getirmek için teknolojik altyapılarını geliştirmeli. Bu kapsamda biz de GoGaranti’yle, işletmelerin bankacılık işlemlerini muhasebe programlarına hızla entegre etmelerini, muhasebeyle ilgili tüm işlemlerini, tek elden, hızla yapabilmelerini sağlamayı amaçladık.

LOGO Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut
Türkiye’nin kendi alanlarında en yenilikçi ve güçlü kuruluşları LOGO ve Garanti Bankası olarak yaklaşık bir yıl önce bir araya geldik. KOBİ’lerin e-dönüşümü sürecinde yapabileceğimiz katkılar konusunda öncelikle kendi üzerimize düşen görevlerden başlayarak uzun vadeli bir çalışma programı belirledik. Bu çalışmaların bir sonucu olan GoGaranti, Türkiye’de bir ilktir. Bugüne kadar işletmelerin içine yönelik süreçleri organize ve optimize etmeye yönelmiş olan bilişim sektörü, artık internet teknolojilerinin sağladığı olanakları değerlendirerek, kurumlar arası süreçleri de göz önüne almak durumundadır. KOBİ’lerin en çok önem verdiği süreçleri ise, devletle ve bankalarla olan ilişkilerini yürüttükleri süreçlerdir. Ortak geliştirilen GoGaranti ile, LOGO kullanıcıları ürün içerisinden doğrudan Garanti’ye bağlanarak bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyor. LOGO ve Garanti kullanıcılarının bankacılık işlemleri için şubeye gitmelerine gerek kalmıyor. Kısacası LOGO ürünleri içerisinde Garanti şubesini açıyoruz. Ortak müşterilerimize kolaylık ve verim artışı sağlıyoruz. İşbirliğimiz bir e-dönüşüm girişimi olduğundan, sadece teknik bir birliktelik değil uzun süreli, başka birçok ürün ve pazarlama projesiyle gelişecek bir stratejik işbirliği sürecidir. Bu çalışmalarla sektördeki ortak gücümüzü artıracağımıza inanıyoruz.

LOGO Yazılım İcra Kurulu Başkanı Ali Güven
Bundan önce bankacılık konusunda Garanti ile varolan işbirliğimizi, GoGaranti ile bir adım daha öteye taşıyarak Türkiye’de bir ilk olan bu önemli projeyi gerçekleştirdik. Bu projede, ürün ve teknoloji geliştirme kaynaklarımızın yanı sıra satış ve pazarlama kaynaklarımızı da ortak kullanıma aldık. LOGO olarak KOBİ’lerle süre gelen tecrübelerimiz şunu gösterdi ki, işletmeler, tüm işlerini çözecek kullanımı kolay, tam entegre çözümlere ihtiyaç duyuyor ve bu çözümleri tercih ediyorlar. Yani tek noktadan tüm işlerini çözmek istiyorlar. LOGO, 1 milyonun üzerinde kullanıcısı, teknolojisi ve tecrübesi ile KOBİ’lere ulaşmanın en iyi yolu. Bu anlamda LOGO bir platform. Tiger ve GO ürünü kullanıcılarımız, GoGaranti çözümü ile verimliliklerini artırmanın yanında, zaman tasarrufu ve maliyet avantajı sağlayacaklar. LOGO ürünleri içerisinden açılan GoGaranti ekranları muhasebe çalışanlarının yanı sıra, parayı yönetecek, yönlendirecek ve planlama yapacak yönetici ve firma sahiplerinin de sağ kolu olacak. LOGO olarak şu ana kadar işletmelerin maliyetini düşüren, verimliliklerini artıran çözümler sunduk. Bundan sonra, tüm bu çözümlerin yanında KOBİ’lere yeni iş fırsatları yaratacak, e-dönüşüm sürecinde önemli açılımlar sağlayacak işbirlikleri ve ürünler sunmaya devam edeceğiz.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel
Garanti’de teknolojiyi her zaman müşteriye değer yaratmada bir araç olarak kullandık. Bütün ürün geliştirme süreçlerimizin temeline önce müşteriyi koyarak, teknolojiyi hizmete ve ürüne dönüştürmeyi yol haritası olarak benimsedik. Garanti’de müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak için teknolojiyi efektif kullanmak ve ileriye taşımak, bunun için de inovatif düşünceyi teşvik eden bir kültür geliştirmek esastır. GoGaranti’deki düşüncemiz de KOBİ ve ticari müşterilerimizin birden fazla ortam üzerinden gerçekleştirdikleri işlerini tek bir ortama taşımak, böylece onlara hız, rahatlık ve kolaylığı yaşayabilecekleri bir iş alanı oluşturmak oldu. GoGaranti uygulamasını, üst düzey teknolojilerin kullanıldığı web tabanlı mimari ile, masaüstü uygulama mimarisinin birleştirildiği hibrid bir yapı olarak tasarladık. Merkezi olarak yönetebildiğimiz web tabanlı alt yapımız, ürüne daha sonra yeni özellikler getirmemizi de destekleyecek.