BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Garanti ile Migros'tan dev işbirliği

Garanti Bankası'nın Migros ile ortaklaşa geliştirdiği proje kapsamında, yurt çapındaki Migros mağazalarında bulunan POS cihazları, temassız ödeme altyapısına sahip oldu

Abone ol

Garanti'nin yazılı açıklamasına göre, POS cihazlarının yenilenmesi ve kasalarda yapılan geliştirme sayesinde, Türkiye'de ''ilk'' kez müşteriler, temassız ödeme teknolojisine sahip kredi kartlarını POS cihazına takılmasına gerek kalmadan, sadece POS cihazına yaklaştırarak işlemlerini kendileri tamamlayabiliyor.

Temassız kartın kullanıldığı işlemlerin 35 liranın altında olanlarında PIN kodu kullanma zorunluluğu bulunmuyor. Tutar 35 lirayı geçtiğinde, müşteriler POS cihazına PIN kodunu yazarak, temassız ödemeyi gerçekleştirebiliyor.

Garanti Bankası ve Migros'un ortak ürünü olan ve tamamında temassız ödeme teknolojisi bulunan Money VISA kredi kartlara sahip müşteriler, yeni cihazlarla birlikte daha hızlı bir ödeme tecrübesi yaşıyor. Migros, Tansaş, Macro Center ve 5M mağazalarında kullanıma sunulan yeni cihazlardan, kredi kartı, banka kartı ve temassız kartla ödeme yapılabiliyor.

Migros Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Özgür Tort, projeyi şöyle değerlendirdi:

''Migros Ticaret A.Ş. olarak, tüketicinin hayatını kolaylaştıran yenilik ve uygulamalarımıza devam ediyoruz. Dünyada tüketicilere yönelik tüm yeni uygulamaları takip edip ilk olarak müşterilerimizin hizmetine sunmak, misyonumuzun bir parçası. Perakende sektöründe öncü bir kurum olarak, bu projede Garanti Bankası gibi sektörün lider kuruluşuyla işbirliği yapmaktan ve Türkiye;de henüz hiçbir sektörde kullanılmayan bir uygulamayı tüketiciyle tanıştırarak bir ilke daha imza atmaktan çok mutluyuz. Uygulamanın sadece Migros, Tansaş, Macro Center ve 5M mağazalarında kullanılmasından ve bu alanda yaptığımız öncülükten gurur duyuyoruz.''

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ise, ''Bugün, 1,5 milyona yaklaşan temassız kartla öncüsü olduğumuz ödeme sistemlerindeki uzmanlığımızı, Migros'un yenilikçi yapısıyla birleştirdik. 1 yıl gibi kısa bir zaman zarfında Türkiye genelindeki tüm Migros Grubu mağazalarında bulunan POS cihazlarını, temassız ödeme altyapısını içerecek şekilde yeniledik. Programın, müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracağına inanıyoruz'' dedi.