BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,85
ALTIN 2.389,06
HABER /  GÜNCEL

Gansu'da kurtarma çalışmaları devam ediyor

Çin'de meydana gelen ve en az 89 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken binlerce evin yıkıldığı ya da hasar gördüğü, ölü sayısının artacağı belirtiliyor.

Abone ol

Çin'de meydana gelen ve en az 89 kişinin ölümüyle sonuçlanan iki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Pazartesi sabahı Gansu eyaletinde meydana gelen depremin ardından en büyük can kaybı Dingşi kentinde oldu. Depremde 800'den fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Depremin ardından bölgeye iki helikopter ve asker, polis ve kurtarma görevlilerinden oluşan yaklaşık üç bin personel sevk edildi.

Peş peşe yaşanan 5,9 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binlerce bina yıkıldı ya da büyük hasar gördü. Depremler daha önce yaşananlara kıyasla çok büyük olmasa da, kırılmanın sadece 10 kilometre derinlikte meydana gelmesinin etkisini arttırdığı belirtiliyor.

73 bin ev hasarlı

Dinşi Belediyesi, il sınırları içinde dokuz bin binanın çöktüğünü açıklarken tüm deprem bölgesinde yaklaşık 73 bin evin hasar gördüğü belirtiliyor.

Kurtarma görevlileri, deprem sonrası meydana gelen toprak kayması ve çamur sellerinin ardından enkaz altında kalanlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çin devlet haber ajansı Şinhua, bölgeyi kaplayan çamur tabakasının killi topraktan oluşması nedeniyle, enkaz ve çamur altında kalanların yaşama şansının çok yüksek olmadığını belirtiyor.

Şinhua, depremlerin ardından 422 artçı sarsıntı yaşandığını, bunlardan birinin büyüklüğünün de 5 olarak kaydedildiğini duyurdu.