BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi'ye göre en iyi kadrolar CHP'de

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sakarya'da esnafı ziyaret etti sorunlarını dinledi.

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ayağa kalkmasını, üretmesini ve sanayileşmesini istediklerini belirterek,  ''Biz insanımızı seviyoruz, insanımızın üretmesini istiyoruz, fabrikaların bacalarının tütmesini istiyoruz, Anadolu kaplanlarının yeniden ayağa kalkmasını istiyoruz'' dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Sakarya programı kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Birlik üyelerine seslenen Kılıçdaroğlu, mahalle kültüründe önemli bir yere sahip olan esnafın art arda açılan alışveriş merkezleri ile ''bitme noktasına geldiğini'' söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında esnafa birleşerek süpermarketler kurmasını önerdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bu esnafla dalga geçmektir. Esnaf buna gerekli tepkiyi göstermeli'' diye konuştu.
 
Hükümetin Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yaptığını ileri süren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Borcumuz 400 milyar lirayı aştı. Hiçbir hükümet bu kadar borçlanma yapmadı. 30 milyar dolarlık da özelleştirme yaptılar. Siz özelleştirmeyi neden yaparsınız? Borcunuz bitsin diye ama borcunuz artıyor. Kim bunun hesabını verecek, nasıl oluyor bu düzen? Bu düzen böyle gider mi? Onun için, biz insanımızı seviyoruz, insanımızın üretmesini istiyoruz, fabrikaların bacalarının tütmesini istiyoruz, Anadolu kaplanlarının yeniden ayağa kalkmasını istiyoruz. Türkiye'nin ayağa kalkmasını istiyoruz, Türkiye'nin üretmesini istiyoruz, sanayileşmesini istiyoruz.''

''EN İYİ KADROLAR BİZDE''

Kılıçdaroğlu, en az oy aldıkları illerden biri olan Sakarya'nın aynı zamanda ekonomik sıkıntıları en ağır yaşayan illerin de başında geldiğini belirtti. Ülkenin sağlıklı yöneltilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Biz yönetmekte kararlıyız, yönetmekte ısrarlıyız. En iyi kadrolar bizde. Hiç endişe etmeyin. Bu ülke nasıl kalkınır, nasıl büyür, bu ülkede kardeş kavgası nasıl biter biz biliyoruz'' diye konuştu. 

Türkiye'nin sorunlarının fazla ancak çözülemeyecek durumda olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"CHP olarak biz sizin sorunlarınızı çözmeye talibiz. Biz sorunları çözmeye talibiz, nasıl çözüleceğini biliyoruz. Diyorlar ya 'Siz kaynak bulabilir misiniz?' diye. Kaynak var arkadaşlar. Kim demiş bu ülkede kaynak yok diye. Öyle etrafınıza bir bakın, yapılan savurganlıklara bir bakın, bu ülke dünyanın en varlıklı ülkelerinden birisi. Kaynak var yerinde ve zamanında kullanırsanız. Bir liralık malı 5 liraya almazsanız, 100 liralık işi 1 liraya yaptırmazsanız, birilerine kaynak aktarmazsınız bu ülkede kaynak var.''

SORULARI YANITLADI

Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin Anayasa Mahkemesinin yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısına ilişkin sorusu üzerine tasarıyı görmediğini, gazetelerden okuduğunu, konuyla ilgili çalışmaları yaptıklarını, görüşlerini daha sonra açıklayacaklarını bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Başkanı'nın istifasının sorulması üzerine de ''İstifa edebilirler, görevlerinden ayrılmış olabilirler. Yerine yeni arkadaşlar gelir'' dedi. Ankara İl Başkanlığına Tarık Şengül'ün atanıp atanmayacağına ilişkin soru üzerine de Kılıçdaroğlu, buna CHP Merkez Yönetim Kurulunun karar vereceğini bildirdi.