BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,11
ALTIN 2.455,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi açılımı Van'dan başlatacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları, hafta sonu 'Kürt açılımı' yapacak.

Abone ol

Şu satırlar Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın:

"Hurşit Güneş'le sohbet ettik. Van'da Kürt açılımı yapılacağını söyledi. Hafta sonu arama konferansı düzenliyorlar. 'PKK çizgisi dışında tüm görüşler olacak' dedi. 'Kürt açılımı mı?' vurgusuyla sordum. Hurşit Bey, 'Ben öyle telaffuz ediyorum ama Sayın Genel Başkan öyle isimlendirmiyor' karşılığını verdi. Ama Van etkinliğini çok önemsiyorlar. Bakalım ne çıkacak..."

Küçükkaya'nın aktardıkları bununla da sınırlı değil. Akşam yazarı Kılıçdaroğlu'nun sağ terminolojideki kavram ve ritüellerle siyaset yaptığını şu satırlarla anlatıyor:

- Kemal Bey'in miting konuşmasını baştan sona büyük dikkatle izledim, kürsüden izledim. Hitabeti günden güne gelişiyor. Çok çalıştığı için tecrübe de kazanıyor, vurguları kitleyi coşturmak için daha iyi kullanıyor. Bütün konuşmasını işsizliğe ayırdı, iyi de yaptı. Gerçek gündemi yakalamaya çalışıyor. Talimat vermiş, o Adana'da konuşurken bütün il başkanları kendi illerinde işsizlikle ilgili basın toplantısı düzenlemiş.

Ezan okunurken, hitabetine ara verdi. Sağ siyasetin terminolojisi olan 'bereketsiz bunlar' ifadelerini sık kullandı. Otobüsten de sürekli 'Dualarınızı bizden eksik etmeyin' anonsları yapıldı.