BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.504,02
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Galibiyet sonrası Cocu'dan Ersun Yanal cevabı!

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Phillip Cocu, Spartak Trnava ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçı sonrası önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Cocu yönetiminde lig tarihinin en kötü başlangıcını yapan ve UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Dinamo Zagreb'e 4-1 mağlup olan Fenerbahçe, taraftarları önünde Spartak Trnava'yı konuk etti. Maçı baştan sona domine eden Sarı Lacivertli ekip golcüsü Slimani'nin 2 golüyle birden sahadan galibiyetle ayrıldı.

Mücadelenin ardından Fenerbahçe'nin teknik direktörü Cocu önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte maç sonu Hollandalı teknik adamın açıklamaları:

"İyi bir maç çıkardık. Tek üzüntülü taraf, ilk yarıyı 0-0 tamamlamamızdı. Enerjik bir takım vardı, kenarları iyi kullandık. Çok fazla sayıda orta yapmayı başardık. Devre arasında baskıya devam edelim, bu şekilde devam edersek golü buluruz diye konuştuk.

Fenerbahçe - Spartak Trnava maçı golleri ve geniş özeti

Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu. Oyuncularım için mutluyum, çok çalıştılar. Moral ve öz güven açısından önemli bir galibiyet aldık.

Pazar günü bizi büyük bir maç bekliyor. Rakibimizin kaliteli bir takım olduğunu biliyoruz. Topla iyi oynayan bir takımla karşılaşacağız. Bu akşam farklı bir durum söz konusuydu. Yarın itibariyle o maça hazırlanmaya başlayacağız.

ELJIF ELMAS'A ÖVGÜ

Şu ana kadar birçok maçta Eljif Elmas 11'deydi. Biz de ona güvendiğimizi gösteriyoruz. Genç bir oyuncu, önünde uzun bir gelecek var. Aynı zamanda öğrenmeye istekli bir oyuncu, çok çalışkan, bu anlamda da iyi bir örnek. Davranışları düzgün ve doğru bir oyuncu.

Futboldan çok daha büyük durumlar vardır hayatta. Böyle olaylar olduğunda, futbol çok küçük bir spor olarak kalıyor.

Bugünkü taktik değişikliğin sebebi Başakşehir maçı değildi. Performanslara bakarsınız, oyuncuların performansını takip edersiniz. Herkes kötü oynayabilir ama Rize'deki oyundan hiç memnun kalmadım. Bu akşam tek forvet oynasaydık Slimani'yi doğru yerde topla buluşturamazdık."

ERSUN YANAL CEVABI

"Taraftarların Ersun Yanal tezahüratlarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Cocu, "Taraftarlar, kendilerini ifade etmekte her zaman özgürler. Bununla ilgili hiç problemim yok. Bu durum, daha iyi performans göstermemiz için bizi kamçılamalı" yanıtını verdi.