BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İBB, Uber'i ortadan kaldıracak hamleye hazırlanıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, araç çağırma platformu Uber'i yok edecek hamleler üzerinde çalışıyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, araç çağırma uygulaması Uber ve kullanıcılarını üzecek bir karar aldı. Bir süredir Türkiye’nin gündeminden düşmeyen uygulamayı tamamen ortadan kaldırılmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uber’i tamamen yok edecek hamleyi yapmaya hazırlanıyor.

Taksiciler, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı yapıldığı sırada, Eyüpsultan’da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) önünde toplandı. Taksi ücretlerine zam yapılmasını isteyen taksiciler, en son bir yıl önce zam aldıklarını belirterek, ücretlerin artmasını talep ettiler.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, “Taksici esnafımız 1 yıl önce zam almıştı. Giderlerimiz yüzde 50 oranında arttı. Zam talebini yazılı olarak 4 ay önce belediyemize vermiştik. Bugün de ilk gündem maddesi olarak istedik; fakat komisyon başkanımız 1 ay içerisinde tekrar bir UKOME toplantısı yapılması gerektiğini ifade etti” dedi.

"UBER'İN YOK EDİLMESİ İÇİN İBB ÇOK HASSAS DAVRANIYOR"
Giderlerinin artığını ve zam almaları gerektiğini söyleyen Eyüp Aksu, Uber konusuna da değindi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler sonucunda yol belgesi konusunda karar çıktığını aktaran Aksu, belediyenin artık Uber’i ortadan kaldıracağını dile getirdi.

Aksu, “Bundan sonra İBB, yol belgesi vermeyecek. Bugün bu madde görüşüldü; fakat karara bağlanmadı. Ama UBER’in yok edilmesi, çalışmaması için İBB çok hassas davranıyor. Araç koltuk sayısını da inşallah bir sonraki toplantılarda 11+1 olarak revize edeceğiz. Bunlar da 8+1 ile taksicilik yapamayacaklar” açıklamasını yaptı.