BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.434,76
HABER /  SPOR

Galatasarayya gidecekler belli

Galatasaray'da fırtına öncesi sessizlik. Köklü değişiklikler kapıda. Adnan Polat önümüzdeki sezonun planlarını hazırladı.

Abone ol

Şampiyonluk yarışına havlu atan G.Saray'da başkan Polat radikal kararlar alıyor. Korkmaz, Ümit, Hasan Şaş, Feldkamp yolcu. Lincoln kalıyor. Arda kaptan oluyor..

Seyircisiz maçta Ankaraspor'un 89. dakikada attığı golle şampiyonluk yarışına havlu atan ve iki sezon üst üste Şampiyonlar Ligi'ne katılamama tehlikesiyle karşı karşıya kalan Galatasaray'da başkan Adnan Polat ve futbol şubesinin kurmayları aldıkları radikal kararları yönetim kurulunun haftalık toplantısında diğer üyelerle paylaşacak. Sabah'tan Yaşar Yalçın'ın özel haberine göre işte Polat ve ekibinin 2009-2010 sezonu için planları:

1 - Skibbe'den görevi devraldığında 2 kulvarda (Lig ve Avrupa'da) yarışa devam eden Galatasaray'a kaliteli kadrosuna rağmen bu yarışlarda havlu attıran Bülent Korkmaz ile yollar kesin olarak ayrılacak.
Polat ve ekibinin büy ü k ümitlerle getirdiği Korkmaz'ın camiada büyük hayal kırıklığı yarattığı ve taktik zaafiyetin yanında Lincoln ve Baros gibi yıldızlarla da geçinemediği için sözleşmesinin feshedileceği öğrenildi.

2 - Geçen sezon başında Schalke 04'ten 5 milyon Euro bonservis ile alınan ve yılda 3 milyon Euro kazanan Lincoln'ün yerine kaliteli bir 10 numara transferinin mevcut bütçe ile mümkün olmadığını gören sarıkırmızılı yöneticiler, Brezilyalı yıldızı Rus kulüplerinden cazip bir teklif gelmediği sürece takımda tutmayı planlıyor.

3- Bu sezon takıma katkı yapmayan tüm futbolcularla isimlerine bakılmaksızın yollar ayrılacak. Ligde golü olmayan Ümit Karan başta olmak üzere Hasan Şaş, Mehmet Güven'e takım bulmaları söylenecek. İtalyan kaleci Morgan De Sanctis'in ise bonservis problemi yüzünden gelecek sezon düşünülmediği öğrenildi. Arjantinli Sand'ın transferi bitirilirse, Nonda ile de yollar ayrılacak.

4 - Danışman sıfatıyla yılda 300 bin Euro alan ve camiada büyük tepki toplayan Alman teknik adam Feldkamp'ın da kulüple ilişkisi kesilecek. Altyapıdan Murat Akça ve Semih'in yanı sıra 3 genç oyuncu daha A takımla birlikte sezon başı kampına gidecek.

5 - Kaptanları Ümit Karan ve Hasan Şaş'ı yollayacak olan Galatasaray'da birinci kaptanlığın Arda Turan'a verilmesi bekleniyor.