BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Galatasarayın yeni Hagisi

Galatasaray aradığı 10 numarayı buldu. Oynadığı futbolla Hagi'nin veliahtı olacak. Kim mi bu futbolcu?

Abone ol

Galatasaray'dan transferde tam isabet. Attığı goller, klas çalımlar, müthiş süratı ve öldürücü paslarıyla takımın ateşliyor. Harry Kewell'dan bahsediyoruz.

Galatasaray'da adeta yeniden doğan futbolcu, geçtiğimiz senelerdeki talihsiz dönemini de silmiş oldu.

Taraftarın yeni sevgilisi Kewell spor yazarlarının da dikkatini çekiyor. Milliyet'ten Mehmet Demirkol, Avustralyalı yeteneği olarak görüyor.

"(...)Skibbe bir rüyada gibi. Elinde sanırım Galatasaray’a imza attığında planlamadığı, hayal dahi etmediği bir kadro var şimdi.
Aslına bakarsanız bu kadroyu her hangi bir üst düzey hocanın önüne koysanız sadece bu bile onu ikna etmeye yetebilir. Avrupa futbolunun devlerini bir kenara koyun, kağıt üzerinde Avrupa’nın en değerli kadrolarından biri bu. Pozisyon pozisyon baktığınızda dengeli olup olmadığını tartışabiliriz ama genç oyuncuları, umut vaat eden tecrübelilerinin harika kariyerleriyle parıldayan bir ekip.
Ve bana kalırsa bu ekibin en parlak tarafı içinde yeni bir Hagi potansiyeli taşıyor oluşu. Harry Kewell’dan bahsediyorum. Avustralyalı Lincoln gibi sadece ismiyle, sadece ücretiyle burayı doldurmuyor. Bu kısa süreli vardiyasında oyuna, takımın taktik zenginliğine, yaratıcılığa, kilit açıcılığa yaptığı katkıyla ışıldıyor.
Galatasaray nihayet çevresinde takımı oluşturacağı temel direği bulmuş gibi. Bu tip oyuncular var olan bir takımın ortasına yerleştirilmezler, biraz onlar takımı oluşturur, biraz takım ona göre oluşturulur.
Kewell, yaptıklarıyla, yapacaklarıyla bu takımı bana göre dizayn edin diye bağırıyor.
Eğer Skibbe kurbanlar vermek pahasına bunu başarabilirse, Galatasaray’la büyüyen ve Galatasaray’ı büyüten hoca olma şansını yakalayabilir. Bu o kadar da zor bir şey değil. Çünkü buna çok yatkın, bunu çok istediği belli olan bir yeni ‘Hagi’ ve bu Hagi çevresinde örgütlenmeye hazır bir ekip var.