BIST 9.554
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,27
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Galatasaray'ı Hüseyin Göçek yaktı! 'Penaltıyla alakası yok'

Galatasaray'ın milli stoperi Serdar Aziz, Atiker Konyaspor maçının 87. dakikasında gördüğü kırmızı kartla Beşiktaş derbisi öncesi cezalı duruma düştü. Serdar'ın kırmızı kart görmesine sebep olan penaltı pozisyonunda ise futbol yorumcuları hakem Hüseyin Göçek'in yanlış karar verdiği kanısında...

Abone ol

Galatasaray'ın savunma oyuncusu Serdar Aziz, Atiker Konyaspor maçının 87. dakikasında kırmızı kart görüp oyun dışında kaldı.

Maçın son bölümlerinde ceza sahası içinde Skubic, Serdar Aziz'in hamlesinin ardından yerde kalırken, Hüseyin Göçek beyaz noktayı gösterdi. Ardından VAR hakemleri ile görüşen Göçek, pozisyonu izlemedi ve kararının arkasında durdu.

SERDAR AZİZ TOPU FIRLATINCA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Penaltı pozisyonundan sonra hakem Hüseyin Göçek'e top fırlatan Serdar Aziz, direkt kırmızı kart gördü. Serdar Aziz, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sahadaki yerini alamayacak.

RIDVAN DİLMEN: "PENALTIYLA ALAKASI YOK"

Karşılaşmanın ardından NTV'de yorumlarda bulunan Rıdvan Dilmen, "Penaltı falan değil. Maçı mükemmel götüren Göçek, penaltıyı verdi. VAR'a giderdim ve iptal ederdim. Penaltıyla alakası falan yok" ifadelerini kullandı.

ÖNDER ÖZEN: "PENALTI DEĞİL"

beIN Sports yorumcularından Önder Özen de pozisyonun penaltı olmadığını belirtirken, "Pozisyon penaltı değil, belki Galatasaray'ın lehine de bir serbest vuruş verilebilirdi. Serdar Aziz'in müdahelesi rakipten önde. Hakemler tarafından hata yapılabilir bu çok doğal ama hakem VAR tarafından nasıl çağrılmadı bunu nasıl açıklayacağız bilemiyorum" dedi.

Galatasaray Konyaspor maçı golleri ve geniş özeti

TUGAY KERİMOĞLU: "PENALTI VERMESİ ENTERESAN"

Tugay Kerimoğlu ise, "Galatasaraylılığımı bir kenara bırakın, Beşiktaş'a da Fenerbahçe'ye de olsa söylerim, penaltı değil. Açık söylüyorum, penaltı değil. VAR'a sorması ve yine penaltı vermesi enteresan. Serdar Aziz önce topa dokunuyor. Tekrar izlesinler, görürler. Rakip oyuncunun ayağı istem dışı Serdar’ın ayağına çarpıyor. Hüseyin Göçek’in VAR’a gitmemesi enteresan" diye konuştu.

AHMET ÇAKAR: "VAR HAKEMİ TALİMATLI"

Kişisel sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşımda bulunan Ahmet Çakar, "İşte şimdi Galatasaray tam anlamıyla hakem mağduru. Yanlış penaltı ve artık talimatlı olduğunu düşündüğüm VAR hakemi Galatasaray'ın iki puanını çalmıştır" ifadelerini kullandı.

Bünyamin Gezer de pozisyonda penaltı verilmesinin büyük hata olduğunu belirtti.

Abdurrahim Albayrak isyan etti! 'İçimiz yanıyor'

SERDAR ALİ ÇELİKLER: "MÜDAHALE NET TOPA"

Pozisyonu değerlendiren Serdar Ali Çelikler, "İyi kaleci farkı ve iyi orta kalitesi maçı 1-0'a bağlayacakken penaltı kararı geldi. Pozisyonu ilk izlediğim anda ben de 'penaltı' dedim. Hüseyin Göçek'in de bu şekilde düşünmesi normal. Ancak kale arkası kamerasında net bir biçimde görüldü ki Serdar Aziz'in müdahalesi topaymış. VAR'ın penaltıyı iptal ettirmesi; en azından, 'Hocam bir daha izle' demesi gerekirdi. Bu pozisyon açıkça penaltı değildi.

Hüseyin Göçek 2 puana mal oldu ama bana göre daha da büyük hatayı VAR hakemi Halis Özkahya yaptı. Kaybedilen 2 puan üstelik TFF ile bir gerilim içinde iken Galatasaray'a yeni 'haklılık' kapısı açacaktır. Sadece bu nedenle bile Halis Özkahya ile Hüseyin Göçek'e dinlendirme verilmelidir. Aslında sorun en başta, Namoğlu'nda ama Yıldırım Demirören de 'Yusuf Abi'sini koruma inadında" şeklinde konuştu.

MEHMET DEMİRKOL'UN VAR VE PENALTI İDDİASI

Mehmet Demirkol, maçın ardından yaptığı paylaşımda, "Kırmızı gösterdiği ve protokol gereği iptal edemeyeceği için VAR'a gitmedi. Başka açıklaması YOK. En iyi sistem bile kötü ellerde YOK hükmünde"  ifadeleri yer aldı.